/

A hétvégén Szegeden is Kutatók Éjszakája lesz

Szeptember 24-én és 25-én lesznek prgoramok

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Idén is megrendezik a Kutatók Éjszakája névre hallgató országos programsorozatot most pénteken és szombaton, amelynek keretén belül számos érdekfeszítő kísérletet, bemutatót, előadást nézhetnek meg a részt vevők. Azoknak sem kell csüggedni, akik nem igazán vonzódnak a természettudományokhoz, ugyanis számos egyéb témakörben is lesznek események – mint például kultúra, hit-, társadalom- vagy neveléstudomány.

Kép: Kutatók Éjszakája / Researchers’ Night in Hungary (Facebook)

Számos helyszín

Szeged is évek óta csatlakozik a rendezvényhez, amelynek célja az ismeretterjesztés és a tudományok népszerűsítése. Városunkban különböző intézmények szerveznek programokat a két nap alatt szeptember 24. és 25. napján. A legtöbb eseményt a Szegedi Tudományegyetem rendezi, akik még a bölcsészkarra is találtak ki előadásokat, de rengetegen lehet részt venni a Természettudományi és Informatikai Karon és a Klinikán is-

Egy korábbi cikkünkben már összefoglaltuk, de péntektől vasárnapig az Agórában is rengeteg program lesz – igaz, a kutatók éjszakáját csak pénteken rendezik meg ott. Nyitva áll majd az SZBK és a Bay Zoltán Kutatóintézet ajtaja is a tudásra szomjazók előtt, és a programozásról is többet lehet megtudni a Logiscoolban.

Olyannyira sokoldalú és sűrű lesz a hétvége, hogy nem tudjuk besűríteni ide az összes programot; aki szeretne, ide kattintva tud böngészni a Kutatók Éjszakája hivatalos weboldalán, ahol minden információt megtalál a meghirdetett eseményekről. Ízelítőül, a teljesség igénye nélkül felsorolunk néhány programot:

  • Statisztika a hétköznapokban – Hogyan modellezhetők a mindennapi életünk egyes területei? – SZTE GTK, 2021.09.24. 18:00-19:00
  • Az Esterházy fivérek szerepe a 17. század Habsburg-Oszmán békekötéseiben – SZTE BTK, 2021.09.10. 19:45 – 20:05
  • Károsanyagkibocsátás mérés görgős fékpadon saját fejlesztésű műszerrel – SZTE TTIK, 2021.09.24. 19:00 – 21:00
  • Károsanyagkibocsátás mérés görgős fékpadon saját fejlesztésű műszerrel – SZTE TTIK, 2021.09.24. 16:00 – 21:00
Előző sztori

Szegeden és a környéken 33 új fertőzött van, országosan növekednek a számok

Következő sztori

Pályakarbantartás miatt ismét módosul a szegedi IC-k menetrendje