Balhé

Tűzgyújtással fenyegetőzött, pánikgombot kellett nyomni a banki ügyintézőnek

Tűzgyújtással fenyegetőzött, pánikgombot kellett nyomni a banki ügyintézőnek

2021. augusztus 9., hétfő
Tűzgyújtással fenyegetőzött, pánikgombot kellett nyomni a banki ügyintézőnek

A Szegedi Járási Ügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a férfinak a letartóztatását, aki a múlt héten megfenyegetett egy banki alkalmazottat. A férfi azt mondta, hogy felgyújtja az épületet amennyiben nem kap egy ingyenes bankkártyát. A bíróság az ügyészi indítványnak helyt adva kényszerintézkedést rendelt el. A végzés nem végleges, azzal szemben a gyanúsított a szabadlábon történő védekezés érdekében fellebbezést jelentett be.

Sokallta a bankkártya költségeit

A gyanúsított augusztus 3. napján, azaz múlt hét kedden délelőtt megjelent az egyik szegedi belvárosi bankfiókban, bankkártyával kapcsolatos ügyintézés céljából. Az eljáró ügyintéző közölte a férfival, hogy a bankkártya igénylésnek mi a menete és az milyen költségekkel jár, majd a válaszra a gyanúsított felemelte a hangját és azonnali ingyenes bankkártya igénylést követelt. Ezt az alkalmazott nem tudta teljesíteni, hiszen a költségekkel kapcsolatos szabályok mindenkire vonatkoznak.

Visszament és bedurvult

Másnap a férfi ismételten a reggeli órákban megjelent a bankfiókban és a bank ügyfélterében közölte az ügyintézővel, hogy azonnal új bankkártyát akar, ingyeneset, amennyiben ezt nem sikerül elintézni, akkor

mindent fellocsol benzinnel és az alkalmazottakra gyújtja az épületet.

A gyanúsított, hogy nagyobb nyomatékot adjon a követelésének közölte, hogy tényleg felgyújtja az épületet, mivel már több évet ült börtönben, és egyébként a tegnapi ügyintézés során is egy vascsővel kellett volna az ügyintézőket megverni.

Az alkalmazott ekkor a pánikgombot megnyomta és ezzel értesítette a rendőrséget, akik előállították a férfit.

A zsarolás bűntettének kísérlete miatt indult ügyben az eljárás meghiúsításának, valamint a bűnismétlésnek a veszélyére figyelemmel indítványozta a járási ügyészség a férfi letartóztatásának egy hónapra történő elrendelését.

Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.