Közélet

Baleset, vagy súlyos mulasztás történt a Sándorfalvi bányatónál?

Baleset, vagy súlyos mulasztás történt a Sándorfalvi bányatónál?

2021. augusztus 11., szerda
Baleset, vagy súlyos mulasztás történt a Sándorfalvi bányatónál?

Tragikus baleset történt kedden délután a sándorfalviNádastó Szabadidőparkban, ismertebb nevén a bányatóban. Információnk szerint egy huszonéves férfi szenvedett súlyos balesetet. A balesetről kapott információnkat az eset után röviddel az Országos Mentőszolgálat is megerősítette.

A helyszínre 3 mentőegységet riasztottunk, ahonnan egy fiatal férfit súlyos sérülésekkel szállítottunk légi úton kórházba. 

- írták válaszlevelükben.

Lapunk úgy értesült, hogy a szerencsétlenül járt férfi deréktól lefele lebénult.

Biztos forrásból úgy értesültünk, hogy a szerencsétlenül járt fiatalt egy 15 év körüli fiú hozta ki a vízből, mivel a vízőr többszöri felszólításra sem volt hajlandó a mentést elkezdeni.

- Hiába szóltak többen is, az úszómester nem kezdte el a mentést - állították lapunknak.

Az esettel kapcsolatban megkerestük a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányságot is, ahol azt az információt kaptuk, hogy az esettel kapcsolatos bejelentést egyelőre nem kaptak.

Szerdán kerestük a Nádas Szabadidőpark vezetőjét, aki telefonon annyit mondott lapunk munkatársának, hogy kegyeleti okokból nem szeretnének nyilatkozni az ügyről.

FRISSÍTÉS: Felesleges virtuskodás okozta a tragédiát?

Röviddel cikkünk megjelenése után a strand vezetése úgy döntött, mégis nyilatkoznak. Elmondták, hogy

a baleset elsődleges oka szerintük "egy felesleges virtuskodás" volt, a szerencsétlenül járt férfi a sekély vízbe ugrott fejjel előre. Ráadásul mindezt erősen ittas állapotban tette

- állították, holott több táblán is jelezték: alkoholos befolyásoltság alatt nem lehet a vízbe menni.

Külön hangsúlyozták, hogy a vizet figyelő kollégájuk egészségügyi végzettséggel is rendelkezik, és segített a partra hozott férfi szakszerű ellátásában, még a mentők érkezése előtt. Az pontosan nem derült ki, hogy a partra hozásban is segített-e vagy sem.

A strand vezetése megjegyezte, hogy minden belépő vendég a belépővel együtt a biztosítását is megváltja a fürdőzés idejére. A kedden szerncsétlenül járt fiatalember esetében is igaz ez. Azt, hogy a biztosító fizet-e kártérítést vagy sem, az eset pontos elemzése után derül ki.

Nem ez volt az egyetlen tragédia kedden, mint azt megírtuk, Apátfalvánál két fiatal fulladt egy bányatóba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.