/

Óvodakezdést segítő csomaggal támogatja az állam a legszegényebb települések lakóit 800 millió forint összértékben

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Negyvenezer óvodakezdést segítő csomaggal támogatja a háromszáz legszegényebb magyar település családjainak gyermekeit az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi), együttműködve a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal. A támogatás összértéke 800 millió forint – jelentette be Kásler Miklós tárcavezető.

A miniszter budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a csomagokat két alkalommal, szeptemberben és novemberben vehetik át a családok, amelyek óvodai nevelést elősegítő eszközöket, továbbá általános használati tárgyakat, köztük higiéniai termékeket tartalmaznak.

Ezeket a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és partnerszervezetei – a Katolikus Karitász, a Baptista Szeretetszolgálat, a Magyar Református Szeretetszolgálat és az Ökumenikus Segélyszervezet – hálózatán keresztül juttatják el a Felzárkózó Települések nevű programban részt vevő 300 legszegényebb településen élő mintegy 20 ezer kisgyermek családjának. Kásler Miklós felhívta a figyelmet arra, hogy az évkezdés időszaka mindig nehezebb azoknak a családoknak, amelyek viszonyai „szociális értelemben szegényesebbek”.

Külön felelőssége mindenkinek a segítségnyújtás, a támogatás és a szolidaritás a szeretet jegyében – hangoztatta a keresztényi szemléletre hivatkozva.

Budapest, 2021. augusztus 23. Kásler Miklós, az emberi erõforrások minisztere (bal) és Vecsei Miklós (jobb) miniszterelnöki biztos a Magyar Máltai Szeretetszolgálat budapesti logisztikai központjában tartott sajtótájékoztatón. Fotó: MTI/Kovács Attila

Vecsei Miklós miniszterelnöki biztos a többi között arról beszélt, hogy a mélyszegénység a létezés egy „másik dimenziója”, amikor elvesznek a célok. A Felzárkózó Települések-programra is utalva azt mondta, hogy a 21. században is segítséget kell nyújtani a célok kijelölésében, ami egy nagyon hosszú folyamat. A csomagokról úgy nyilatkozott a miniszterelnöki biztos, hogy:

Ez nem ajándék, ezeknek a gyerekeknek ez jár.

A tanévkezdés nagy anyagi terhet jelent a nehéz helyzetben élő családok számára, ezért a magyar kormány az iskolakezdési támogatások – ingyen tankönyvek, tanszercsomagok – mellett az óvodakezdésben is segítséget szeretne nyújtani a rászoruló gyermekeknek.

A Máltai Szeretetszolgálat logisztikai központjában elkészült csomagokat a máltai szervezet és partnerszervezetei a Felzárkózó Települések-program 300 helyszínén az óvodákban, illetve a családok otthonaiban adják át.

Budapest, 2021. augusztus 23. Óvodakezdést segítõ csomagokat pakol egy dolgozó a Magyar Máltai Szeretetszolgálat budapesti logisztikai központjában. Fotó:. MTI/Kovács Attila

via MTI

Előző sztori

,,Ittasan, viccből” ugorhatott a Tiszába a 31 éves férfi, barátai szeme láttára!

Következő sztori

Megérkezett a SZIN térkép és napi bontás!