Kultúra

Összművészeti minifesztivál lesz a Mátyás téri templomban ezen a hétvégén

Összművészeti minifesztivál lesz a Mátyás téri templomban ezen a hétvégén

2021. augusztus 26., csütörtök
Összművészeti minifesztivál lesz a Mátyás téri templomban ezen a hétvégén

Az Areión Kulturális Egyesület augusztus 28. és 29. között ismét megrendezi a Tisacra Összművészeti Minifesztivált az Alsóvárosi Ferences Plébánia kolostorudvarán - idén már a negyedik alkalommal. A hiánypótló rendezvény a szakralitást állítja középpontjába a színház, film és zene szűrőjén keresztül.

Az érdeklődők szombaton megtekinthetnek egy színdarabot, vasárnap pedig bábjáték, koncert és irodalmi est is lesz. Idén is a Quadrum, azaz a kolostorudvar ad majd helyet a rendezvénynek, aminek minden programján ingyenesen lehet majd részt venni.

Augusztus 28. tematikája a "Rítus", amely hívószó alatt William Shakespeare családi kamaradrámája, a Hamlet lesz látható a Babits Miháy Színház előadásában. Olyan jeles színművészek vannak a szereposztásban, mint például a Jászai-díjas Viczián Ottó és Faragó András. A két órás darabról olvashatnak egy leírást, illetve megnézhetik a teljes szereposztást a Facebook eseménynél, ide kattintva.

Másnap, augusztus 29-én "Költészet, Mitológia" kettős jellemzi majd a rendezvényt. Vasárnap az Aranygyapjú Társulat Mátyás király és az igazmondó juhász című bábjátéka nyitja a programokat, majd Krizsik Alfonz és Széplaki Géza színművészek irodalmi estjén lehet verseket és imákat hallgatni. Végül a Hucleberry Guys zenekar koncertje zárja a kétnapos művészeti fesztivált: a szegedi banda az elmúlt évben nagy sikereket ért el, többek közt Little G. Weevil, a Ferenczi György és a Rackajam, a Ripoff Raskolnikov Band, a Pribojszki Mátyás Band és a Borsodi Blues Collective előzenekaraként játszhattak.

Kép: Tisacra Összművészeti Minifesztivál

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.