Összehangolt akcióban fogták el a sorozatcsalókat

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A rendőrök összehangolt akcióban elfogtak egy budapesti párost és segítőjüket, akik az elmúlt hónapokban több személytől csaltak ki pénzt az internet segítségével – számol be róla a police.hu.

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztálya, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztálya és a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság egyenruhásai és nyomozói közösen fogták el azt a budapesti triót, akik több száz gyanútlan érdeklődök tévesztetett meg online vásárlások során.

A páros és társuk mobilházakat hirdettek, majd azok kiszállítása előtt az áldozatoktól előleget kértek vásárlási szándékuk biztosítékaként, akik jóhiszeműen el is utalták a pénzt. Volt, aki 100 ezer forintot, de volt olyan is, aki csaknem 1 millió forintot fizetett ki a csalóknak, a kívánt termék azonban nem jutott el a megrendelőkhöz, majd a megadott telefonszámon már elérhetetlenek voltak a szélhámosok is.

A feltételezett elkövetőket előállították a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságra, ahol -őrizetbevételük mellett- üzletszerű csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult ellenük eljárás. A nyomozók az illetékes ügyészségen kezdeményezték letartóztatásuk indítványozását.

A rendőrség azt kéri a lakosságtól, hogy csak ellenőrzött, megbízható forrású webáruházból vásároljon, vásárlás előtt bizonyosodjunk meg a bolt valódiságáról. Bankkártyás fizetés esetén pedig győződjünk meg róla, hogy átirányít-e bennünket a rendszer banki hálózat felületére.

Előző sztori

Koronavírus: nincs újabb elhunyt, 72 fertőzött

Következő sztori

A bronzéremért játszhat tovább a női vízilabda-válogatott