Politika

Orbán Viktornak igaza volt, hogy nem engedett be számtalan embert a Közel-Keletről

Orbán Viktornak igaza volt, hogy nem engedett be számtalan embert a Közel-Keletről

2021. augusztus 15., vasárnap
Orbán Viktornak igaza volt, hogy nem engedett be számtalan embert a Közel-Keletről

Dennis Prager - aki a Mathias Corvinus Collegium fesztiváljára érkezett Magyarországra - a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában azt mondta: Orbán Viktor nem azért döntött így, mert gyűlöli a közel-keletieket, hanem mert amikor az emberek más kultúrát visznek be egy országba, annak hatása van az ország saját kultúrájára.

Jelenleg Magyarországon erősebb az a hit, hogy a nyugati civilizáció megmenthető, mint Németországban vagy az Egyesült Államokban - emelte ki, hozzátéve: "Amerika és Nyugat-Európa többé már nem a nyugat oszlopa, ha megmentést keresek, akkor keletre nézek".

Dennis Prager azzal kapcsolatban, hogy Magyarországot homofóbnak nevezik úgy vélekedett: nem létezik olyan konzervatív a világon, akit a baloldal ne nevezne homofóbnak vagy rasszistának. A baloldal nem érvel, hanem "neveket vagdos az emberekhez" azzal a céllal, hogy kiközösítsen és elítéljen - mondta.

Véleménye szerint semmilyen szexuális felvilágosításra nem lenne szükség az általános iskolákban, mert a felnőttek feladata az, hogy megőrizzék a gyerekeket ártatlannak.

Dennis Prager beszélt arról is, hogy a mostani az ötödik alkalom, hogy Magyarországon jár, és az eddigi látogatásai közül most tűntek neki a magyarok a legvidámabbnak. Az emberek barátságosak voltak, ami általában a boldogság fokmérője - fűzte hozzá.

Az Egyesült Államok politikai helyzetével összefüggésben azt mondta: ha a 2022-es kongresszusi választásokon többséget szereznek a republikánusok, az kezdete lehet a dolgok visszafordításának.

Dennis Prager úgy látja, hogy jelenleg az Egyesült Államok megosztottabb, mint a polgárháború idején. Van egy jobb- és egy baloldali Amerika, és nincs bennük semmi közös. Elmondása szerint néha azon is elgondolkozik, hogy jelenleg Magyarország szabadabb-e, mint az Egyesült Államok.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.