Videó a befutóról+nyilatkozat

Olasz Anna fantasztikus úszással negyedik helyen végzett az olimpián

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Olasz Anna a rajttól kezdve az élbolyban úszott, féltávnál a negyedik helyen állt. A körülmények egyáltalán nem voltak ideálisak, a víz hőfoka 30 fok környékén, a verseny végén fölötte volt. A szegedi úszó az utolsó körre a nyolcadik helyen fordult, valamivel kevesebb, mint 10 másodperces hátrányban az első helytől. Ekkor kezdett hajrázni.

Nem is akárhogy tette. Hatalmasat úszott, az utolsó időmérő pontnál már az ötödik helyen volt, a dobogóért küzdött, úgy tűnt remekül osztotta be erejét. Az aranyéremért a brazil Cunha és a holland van Rouwendaal harcolt. Bár éremközelben volt a szegedi olimpikon, de végül remek taktikával, szenzációs úszással a negyedik helyen csapott célba. Az aranyérmet a brazil Ana Marcela Cunha szerezte meg, a második a riói győztes holland Sharon van Rouwendaal, a harmadik az ausztrál Kareena Lee lett.

Szemernyi hiányérzetünk sem lehet és a verseny után készült képen Anna mosolya is erről árulkodik.

A befutó és Olasz Anna verseny utáni nyilatkozata itt nézhető meg-érdemes, ennyi mosolytól a nap is jobban indul!

A Szegedi Úszó Egylet versenyzője, Gellért Gábor tanítványa, Olasz Anna ezzel az első olimpiai pontokat szerezte meg Szegednek a tokiói olimpián!  A 27 éves úszónak ez a legjobb ötkarikás eredménye, Rióban ugyanebben a számban 14. volt.

Olasz Anna kabalája jól “szurkolt” az olimpián Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Előző sztori

Kovács Zoltán: a valaha volt legnagyobb szabású ünnepre készülnek augusztus 20-án

Következő sztori

Női kézilabdázóink nagyot küzdve búcsúztak az olimpiától