Sport

Olasz Anna fantasztikus úszással negyedik helyen végzett az olimpián

Olasz Anna fantasztikus úszással negyedik helyen végzett az olimpián

2021. augusztus 4., szerda
Olasz Anna fantasztikus úszással negyedik helyen végzett az olimpián

Olasz Anna a rajttól kezdve az élbolyban úszott, féltávnál a negyedik helyen állt. A körülmények egyáltalán nem voltak ideálisak, a víz hőfoka 30 fok környékén, a verseny végén fölötte volt. A szegedi úszó az utolsó körre a nyolcadik helyen fordult, valamivel kevesebb, mint 10 másodperces hátrányban az első helytől. Ekkor kezdett hajrázni.

Nem is akárhogy tette. Hatalmasat úszott, az utolsó időmérő pontnál már az ötödik helyen volt, a dobogóért küzdött, úgy tűnt remekül osztotta be erejét. Az aranyéremért a brazil Cunha és a holland van Rouwendaal harcolt. Bár éremközelben volt a szegedi olimpikon, de végül remek taktikával, szenzációs úszással a negyedik helyen csapott célba. Az aranyérmet a brazil Ana Marcela Cunha szerezte meg, a második a riói győztes holland Sharon van Rouwendaal, a harmadik az ausztrál Kareena Lee lett.

Szemernyi hiányérzetünk sem lehet és a verseny után készült képen Anna mosolya is erről árulkodik.

A befutó és Olasz Anna verseny utáni nyilatkozata itt nézhető meg-érdemes, ennyi mosolytól a nap is jobban indul!

A Szegedi Úszó Egylet versenyzője, Gellért Gábor tanítványa, Olasz Anna ezzel az első olimpiai pontokat szerezte meg Szegednek a tokiói olimpián!  A 27 éves úszónak ez a legjobb ötkarikás eredménye, Rióban ugyanebben a számban 14. volt.

Olasz Anna kabalája jól "szurkolt" az olimpián Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.