Megújult a Dáni utcai idősklub

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hétfőn adták át a Dáni utca elején található idősklubot, melyet mintegy 45 millió forintból újított fel az önkormányzat – írja a Délmagyar.

Csúcs Áron, a Szegedi Kistérségi Többcélú Társulás igazgatója a lapnak azt mondta: összesen hat idősklubot újítottak fel a városban, amire összesen 370 millió forint támogatást adott a magyar állam és az Európai Unió. Ezt a szegedi önkormányzat 53 millió forinttal pótolta ki.

A klubokban felújították a padlóburkolatot, kicserélték a nyílászárókat, felújították a gépészetet, az elektromos hálózatot és festettek. Az összes helyiség akadálymentesítve lett, egy mozgássérült mosdót is kialakítottak.Ezeken kívül teljesen felújították a tálalókonyhát és új bútorokat használhatnak mostantól a nyugdíjasok. A Szegedi Kistérségi Többcélú Társulás az intézményeket laptopokkal és tévékészülékekkel is felszerelte.

A Dáni utcain kívül felújították még az Alsó kikötő soron, a Kereszt­töltés és a Bölcs utcában lévő klubokat, valamint a Gáspár Zoltán utcában és a Kossuth Lajos sugárúton lévőt. Amíg a munka tartott, csereklubban töltötték a napjaikat az idősek az Alsó kikötő soron, a Balajthy utcában és a Vértói úton kialakított intézményekben.

Borítókép forrása: Kuklis István / Délmagyar

Előző sztori

Megrúgta a buszsofőrt, miután leszállásra szólította fel a kezében lévő sör miatt

Következő sztori

A 12 éven felüli kiskorúak és a harmadik oltást igénylők körében is folyamatos az oltás