/

Megint kenderfarmot számoltak fel Hódmezővásárhelyen

A férfi ráadásul lopott áramot használt a termesztéshez szükséges berendezések üzemeltetéséhez

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Még júliusban írtunk egy esetről, amiben egy hódmezővásárhelyi fiatal férfi egy idős házaspárral közösen termesztettek marihuánát. A rendőrség ma egy másik kenderfarm felszámolásáról adott hírt közleményében, amely szintén Hódmezővásárhelyen volt.

Fotó: police.hu

A hódmezővásárhelyi rendőrök befejezték a nyomozást egy helybeli férfival szemben, aki otthonában nagy mennyiségben marihuánát termesztett. Az egyenruhások augusztus 6-án délután a város belterületén igazoltatták a 45 éves férfit, aki egy Audi típusú személygépkocsit vezetett. Az intézkedés során a sofőr zavartan viselkedett, majd

a rendőrök kérdésre elismerte, hogy a vezetés megkezdése elött kábítószert fogyasztott. A vezetői engedélyét a helyszínen bevonták, majd mintavételre előállították. 

A sofőr szervezetében a speed és a met fogyasztásából származó amfetamin és metamfetamin volt kimutatható, amelyek együttes jelenléte a gépjárművezetésben hátrányosan befolyásolta.

A rendőrök továbbá megállapították a férfi lakóhelyén megtartott szemle során, hogy 58 tő különböző fejlettségi szakaszban lévő marihuánanövényt termesztett, amelyekhez szükséges villamosáramot szabálytalanul vételezte, ezzel mintegy negyedmilliós kárt okozott.    

A férfit gyanúsítottként kihallgatták kábítószer birtoklása bűntett, bódult állapotban történt járművezetés vétség és kisebb értékre elkövetett lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. Az eljárás iratait a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai a napokban megküldték vádemelési javaslattal az illetékes ügyészség részére.

Fotó: police.hu

Milyen hatással volt a férfira a drog?

A rendőrségi közlemény összefoglalja, hogy milyen hatást gyakorolnak az emberi szervezetre a férfi által elfogyasztott kábítószerek. Tényleg megéri ennyi negatív hatást kockáztatni azért a kis ideig tartó bódulatért?

met használata a hamis érzéseket kelt, és így az azt használó hajlamos jobban túlhajszolni a testét, mint ammenyire az bírná. Így a drogfogyasztó fizikai és mentális összeroppanást tapasztalhat, amikor a drogok hatása elmúlik. Folyamatos használata csökkenti az étvágy természetes érzetét, a fogyasztók testsúlyuk nagy részét elvesztik.

A negatív hatások közé tartozhat még a nyugtalan alvás, a hiperaktivitás, a hányinger, az erővel kapcsolatos tévképzet, a fokozott agresszió és ingerlékenység. További komoly hatásai között lehetnek: álmatlanság, zavarodottság, hallucinációk, idegesség és paranoia. Okozhat még rángógörcsöket is, amelyek akár halálos kimenetelűek lehetnek.      

speed amfetamin származék, élettani hatása többek között erős élénkítő hatással bír. Átlagos dózisa 5-30 mg, első használatkor már 50 mg is halálos szívrohamot is okozhat. A fizikai hozzászokás gyorsan kialakul, így hamar egyre több kell, azonos hatás kialakulásához. Hatása olyan, mintha stressz érné a szervezetet, de nem múlik el olyan gyorsan. Emelkedik a pulzusszám, vérnyomás, kitágulnak a pupillák, a beszéd felgyorsul, eufória jelentkezik.

A szer kiürülésével fáradtság, levertség, rossz közérzet tapasztalható. Több napos használat esetén az alvásmegvonásból adódó tünetek (hallucinációk, emlékezeti és kognitív zavarok) jelentkeznek. Tartós használata során pedig torzul a személyiség, gyakoribb az ingerlékenység, agresszivitás és az érzelmi elsivárosodás.

marihuána fogyasztásának számos káros élettani hatása van a kábítószerélvező részére, így különösen azonnali hatásként a felgyorsult szívverés, a tájékozódási zavar és a mozgáskoordináció elvesztése, amelyet gyakran depresszió vagy álmosság követ, egyes fogyasztók esetében pánikrohamot is kiválthat.

Tartós használata gyengíti az immunrendszert, az emberek hajlamosabbak lesznek a betegségre és a fertőzésekre. Megnőhet az öngyilkosságra való hajlam és a skizofrénia kialakulásának valószínűsége. Légzőrendszer tekintetében is elmondható, hogy a marihuána sokkal veszélyesebb anyag, mint a dohány ugyanis 50-70 százalékkal több karcinogén (rákkeltő) anyagot tartalmaz. Ennek következtében megnövekedhet a tüdőgyulladás, valamint a tüdőrák kialakulásának valószínűsége.        

via police.hu

Előző sztori

Mégsem lesznek idén napvitorlák a Kárász utcán

Következő sztori

Ujhelyi István és Gulyás Gergely közösen lépne fel a gyermekek egészségéért