/

MARIHUÁNÁT termeszthetett a vásárhelyi fidelitas alelnöke

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói elfogtak egy idős házaspárt és egy fiatal férfit, akik egy tanyán, több mint 350 tő különböző fejlődési szakaszban lévő kannabisz növényt termesztettek – közölte a rendőrség.

A házaspár 69 éves férfi tagja július elején került a rendőrök látókörébe, hogy ingatlanján, nagy mennyiségben marihuanát termeszt.  A nyomozók az elvégzett adatgyűjtések eredményeként megállapították, hogy a kábítószer termesztésében szintén 69 éves felesége is segítséget nyújtott, továbbá azonosították az időskorú férfi 27 éves társát is.

A rendőrök 2021. július 8-án a kora délutáni órákban tartottak szemlét a kérdéses ingatlanban, amely során

megtalálták a nemesített növényeket, továbbá a részben leszüretelt és kiadagolt kábítószert, illetve a termesztéshez szükséges eszközöket. A feltételezett elkövetőket előállították, majd gyanúsítottként kihallgatták, akik a bűncselekmény elkövetését elismerték.

 
A gyanúsítottakkal szemben a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán termesztéssel, jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

A városban kész tényként beszélnek arról, hogy az egyik érintett a helyi fidelitas alelnöke. Ezt a szervezet nem erősítette meg a Telexnek, de annyit elmondtak, hogy

„a Fidelitas alapszabálya és belső szabályzata szerint, ha valaki bűncselekményt követ el és bűnössége beigazolódik, az a szervezetből való azonnali kizárással jár, egyebekben az Etikai Bizottság jogosult dönteni”.

Hozzátették azt is, hogy elítélnek minden törvénysértést, a törvények betartása pedig mindenkire nézve kötelező. “Ezt különösen érvényesnek tartjuk azokra, akik bármilyen közéleti szerepet vállalnak” – írták.

Később azonban a vásárhelyi Fidelitas közösségi oldalán az jelent meg, hogy

„Mivel a kialakult helyzetből politikai ügyet próbálnak kreálni, ezért az érintett tagtársunk a mai napon kilépett a helyi szervezetünkből, mivel nem akar ártani közösségünknek”

– írták.

Márki-Zay Péter a Vásárhelyi Televízió Időben című műsorában azt mondta – idézi a lap, az ügynek messzemenő következményei kell, hogy legyenek.

„Akkor, amikor Orbán Viktor kijelenti azt, hogy a gyerekektől el a kezekkel, akkor gondoljon arra is, hogyha a Fidesz ifjúsági szervezetének egyik vezetője kannabiszt termel, akkor egy Fidelitas által is támogatott, szponzorált – mondjuk – stadionrendezvény, az már egy korántsem ártatlan politikai rendezvény. Tehát én azt gondolom, ennek messzemenő következményei kell, hogy legyenek.”

A csütörtöki kormányinfón a Telex rákérdezett az ügyre Gulyás Gergely miniszternél is, de azt mondta, nem tud ilyesmiről.

KÉPGALÉRIA!
Előző sztori

A Puskás musical próbáján jártunk

KÉPGALÉRIA!
Következő sztori

Véres húsfagyi várta a tigriseket