/

Majdnem kétszáz új koronavírus fertőzöttet azonosítottak a hétvégén

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hazánkban is egyre növekednek az esetszámok, de Európa és a világ többi országához képest még nagyon jól állunk a delta variánssal szemben: a halálesetek még nem ugrottak meg, továbbra is kevesen hunytak el a koronavírus fertőzés következtében. A növekvő tendenciáról pénteken is beszámoltunk:

A hétvégi összesített adatok szerint 188 új fertőzöttet igazoltak,és elhunyt 3 beteg, így az elhunytak száma 30 041 fő. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 768 308 mondhatják magukat felgyógyultnak – az aktív fertőzöttek száma pedig 12 155 főre csökkent. Jelenleg 92 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 11-en vannak lélegeztetőgépen.

Csak az oltás adhat biztonságot!

A delta vírusmutáns több európai országban és már hazánkban is terjed, ezért a kormányzati tájékoztató portálon felhívják a figyelmet arra, hogy aki még nem oltatta be magát, tegye meg. Az iskola közeledtével felhívják a szülők figyelemét, hogy a 12 éven felüli gyermeket automatikusan lehet regisztrálni oltásra és számukra is nyitva az időpontfoglaló.

Európában elsőként Magyarország teszi lehetővé a koronavírus elleni harmadik védőoltás felvételét, amelyre az eeszt.gov.hu honlapon már lehet időpontot foglalni. Már 118 ezren a harmadik oltást is felvették.

Az iskola közeledtével a szülőknek érdemes átgondolni az oltást. Magyarország az elsők között tette lehetővé a 12 év feletti gyermekek oltását, ennek köszönhetően már 200 ezer 12-17 év közötti diákot regisztráltak oltásra és 81 százalékuk már fel is vette azt. Továbbra is folyamatosan lehet időpontot foglalni a 12 év feletti gyermekek oltására is.

Az a szülő, aki az iskolakezdésre szeretné beoltatni gyermekét legegyszerűbben internetes regisztrációval és időpontfoglalással teheti meg. Az érvényes regisztráció után a www.eeszt.gov.hu honlapon automatikusan lehet időpontot foglalni a kórházi oltópontra vagy az a háziorvosnál, házi gyermekorvosnál is kérhető.

Jelenleg két vakcina alkalmazható a 12-18 év közöttiek oltására: a Pfizer és a Moderna.

via koronavirus.gov.hu

Előző sztori

Engedély nélkül használta a traktort, halálos balesetet okozott

Következő sztori

Buszbaleset az M7-esen: az egyik sofőr az édesanyjának vette meg az utat