LŐRINCZ TAMÁS OLIMPIAI BAJNOK

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Fotó: MTI/Kovács Tamás

A kirgíz Akzsol Mahmudov elleni döntő első 3 percében Lőrincz Tamást küldték a földre, de ahogy állva sem, így földön sem született akciópont, sőt Lőrincz Tamás igen gyorsan felállt. Az egyetlen pont az aktivitásért a kirgíz neve mellé került.

Jöhetett az utolsó menet-ami egyben Lőrincz Tamás pályafutásának utolsó menete is volt. A kirgiz megint aktívabban kezdett, de Lőrincz ezúttal nem hagyta előremenni. Egy támadással próbálkozott derékra, a kirgiz pedig kilépett a szőnyegről ami magyar pontot jelentett. Jött a várt figyelmeztetés passzivításért a kirgiz számára így már egy pontos előnyben volt Lőrincz Tamás. Másfél perc volt hátra, mind a ketten egyre több akcióval próbálkoztak, de rendre hamar bontották is a fogásokat. Jött az utolsó perc, Lőrincz Tamás továbbra is vezetett, de minden mozdulat jelentősnek tűnt, míg a másodpercek egyre lassabban peregtek… 

Hihetetlen, az biztos, hogy minden mérkőzésre úgy mentem fel, hogy otthon van a feleségem és a két gyönyörű gyermekem, és négy éve hagyom ott őket folyamatosan az edzőtáborok miatt és az nem lehet, hogy én itt nem megyek végig

– nyilatkozta az elődöntő után Lőrincz Tamás.

Lőrincz Tamás testvére, Viktor szerdán, magyar idő szerint a déli órákban 77 kilogrammban szintén aranyéremért birkózhat.

A 34 esztendős Lőrincz Tamás olimpiai döntővel búcsúzik profi birkózókarrierjétől. A kérdés csak az, a világbajnoki és Európa-bajnoki aranyérmek közé odakerül-e zárásként az olimpiai arany is a kollekcióba. Gyűjteménye így is több mint tekintélyt parancsoló, nála több érmet világversenyen a magyar birkózósport történetében senki nem szerzett: a tokiói, immár biztos dobogós helyezésével együtt összesen tizenötöt. Eredményei: olimpiai ezüstérmes (2012; 66 kg), világbajnok (2019), világbajnoki ezüstérmes (2017, 2018), Európa-bajnok (2006; 66 kg, 2013; 66 kg, 2014; 71 kg, 2021), Európa-bajnoki ezüstérmes (2011; 66 kg), Európa-bajnoki bronzérmes (2010; 66 kg, 2017, 2018), Európai Játékokon bronzérmes (2019).

Előző sztori

Éremért játszhatnak női vízilabdázóink Tokióban

Következő sztori

Ismét BikeSafe-et szervez a szegedi rendőrség