Leköpte és megütötte a Mars téri biztonsági őrt a visszaeső garázda

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Járási Ügyészség indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, akit azzal gyanúsítanak, hogy 2021. augusztus 24-én a Mars téri buszpályaudvaron garázdálkodott.

A gyanúsított kedden, a déli órákban ismeretlen indokból a buszállomás egyik megállójában várakozó férfi irányába rúgott, aki nem hagyta magát és visszarúgott. Egy másik ott várakozó is távozásra szólította fel az agresszív viselkedésű férfit, aki a közelben álló taxik felé indult, miközben mindvégig ordibált és kezében tartott holmiját dobálta.

Az elkövetőre felfigyelt és odalépett hozzá egy biztonsági őr, mire őt a gyanúsított szidalmazni kezdte és eltolta magától. Ekkor a biztonsági őr a kezét megfogva próbálta a férfit az állomás területéről eltávolítani,

aki erre leköpte, lökdöste valamint ököllel az arcán is megütötte őt.

A kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsító férfit végül a biztonsági őr lefogta, a földre vitte és a rendőrök kiérkezéséig ott tartotta, annak ellenére, hogy őt ezalatt a gyanúsított többször is megütötte öklével.

Az esettel összefüggésben a biztonsági őrnek sérülése nem keletkezett.

A járási ügyészség a garázdaság vétsége miatt indult eljárásban a bűnismétlés veszélyére figyelemmel indítványozta a férfi letartóztatásának egy hónapra történő elrendelését: a gyanúsított ugyanis több alkalommal állt már bíróság előtt, részben hasonló jellegű bűncselekmények miatt, és a mostani eset is nem sokkal egy korábbi büntetésének lejárta után történt meg.

via Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség

Előző sztori

Tovább bővül az újszegedi Liget: “görpark” lesz a következő beruházás

Következő sztori

Milyen férficipőt válasszunk, hogy stílusosan nézzünk ki?