Képtelenek megrendezni az idei halfesztivált Szegeden!

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hivatalosan is bejelentették a szervezők a közösségi oldalon, hogy nem lesz Tiszai Nemzetközi Halfesztivál ezúttal. Viszont a honlapon azt írják: lesz. Melyik az igazi?

Bár volt, van és lesz is néhány fesztivál Szegeden a mostani szezonban, a Tiszai Nemzetközi Halfesztivál szervezői hivatalosan is bejelentették a közösségi oldalukon, hogy

“A rendezvényekre vonatkozó korlátozások számunkra kivitelezhetetlenné teszik a rendezvény zökkenőmentes lebonyolítását, megtartását”.

Ezért idén elmarad szeptember első hétvégéjén a halfesztivál.

Hogy pontosan milyen “korlátozásokra” gondolnak, ami “kivitelezhetetlenné” teszi a szervezést, azt nem fejtették ki bővebben, pedeig nem lett volna baj, a kétkedő és szomorú közönség is ezt firtatta a poszt alatti kommentekben.

A honlap szerint lesz

A zavart tovább tetézi, hogy a halfesztivál honlapja szerint viszont lesz fesztivál, mégpedig a Partfürdőn. Ez a szöveg fogadja ugyanis az oldal látogatóit:

Hogy most akkor mi a helyzet, miért is nem lesz/vagy lesz fesztivál, azt igyekszünk megtudni. Amint elérjük a szervezőket és reagálnak a kérdéseinkre, frissítünk, vagy új cikket írunk.

Frissítés: Telefonon felkerestük a Fehértói Halászcsárda és Szálloda munkatársát az üggyel kapcsolatban, aki Frank Sándor szervezőhöz irányított bennünket. Ő egyelőre nem tudott nyilatkozni más elfoglaltság miatt, de amint sikerül egyeztetünk vele, tovább frissítjük a cikkünket!

Frissítés #2: Frank Sándor részletezte a halfesztivál megszervezését ellehetetlenítő problémákat.

Mivel tömegrendezvényről van szó, így védettségi igazolvány szükséges lenne a látogatáshoz, azonban annak a megszervezése, hogy ezt ellenőrizni tudják kívül áll a kompetenciájukon. A rendőrség azt javasolta, hogy kordonnal zárják körbe a területet, ami talán könnyítene a dolgukon, azonban erre sincs kapacitása a szervezőknek.

Más megoldást jelenthetne, hogy belépőt kérjenek a rendezvényen – az adott személynek már a jegye megváltásakor igazolnia kellene a védettségét, azonban ehhez nem szeretnének folyamodni. További gondot okozna a helyszín is: Az Oskola és a Stefánia felújítása miatt Belvárosi forgalmat kaotikus állapotok uralják, és ha a rendezvény három napig elvenné az autósok elől a rakpartot, méginkább romlana a helyzet. Ezért gondoltak arra, hogy átviszik az egész halfesztivált a Partfüdőre, de a már eleve ott üzemelő vendéglátóegységek és magántulajdonban lévő üdülők szintén problémát jelentenek.

A szervezők rendkívül csalódottak, és sajnálják, hogy idén nem lehetséges megtartani az eseményt, azonban Frank Sándor arra buzdította a halételek kedvelőit, hogy szeptember 3-án, 4-én vagy 5-én látogassanak el valamelyik halászcsárdába, és jól tömjék meg a hasukat finomabbnál finomabb halas ételekkel.

Előző sztori

Szer Üzenete Alapítvány

Következő sztori

Tűzgyújtással fenyegetőzött, pánikgombot kellett nyomni a banki ügyintézőnek