Közélet

Képtelenek megrendezni az idei halfesztivált Szegeden!

Képtelenek megrendezni az idei halfesztivált Szegeden!

2021. augusztus 9., hétfő
Képtelenek megrendezni az idei halfesztivált Szegeden!

Bár volt, van és lesz is néhány fesztivál Szegeden a mostani szezonban, a Tiszai Nemzetközi Halfesztivál szervezői hivatalosan is bejelentették a közösségi oldalukon, hogy

"A rendezvényekre vonatkozó korlátozások számunkra kivitelezhetetlenné teszik a rendezvény zökkenőmentes lebonyolítását, megtartását".

Ezért idén elmarad szeptember első hétvégéjén a halfesztivál.

Hogy pontosan milyen "korlátozásokra" gondolnak, ami "kivitelezhetetlenné" teszi a szervezést, azt nem fejtették ki bővebben, pedeig nem lett volna baj, a kétkedő és szomorú közönség is ezt firtatta a poszt alatti kommentekben.

A honlap szerint lesz

A zavart tovább tetézi, hogy a halfesztivál honlapja szerint viszont lesz fesztivál, mégpedig a Partfürdőn. Ez a szöveg fogadja ugyanis az oldal látogatóit:

Hogy most akkor mi a helyzet, miért is nem lesz/vagy lesz fesztivál, azt igyekszünk megtudni. Amint elérjük a szervezőket és reagálnak a kérdéseinkre, frissítünk, vagy új cikket írunk.

Frissítés: Telefonon felkerestük a Fehértói Halászcsárda és Szálloda munkatársát az üggyel kapcsolatban, aki Frank Sándor szervezőhöz irányított bennünket. Ő egyelőre nem tudott nyilatkozni más elfoglaltság miatt, de amint sikerül egyeztetünk vele, tovább frissítjük a cikkünket!

Frissítés #2: Frank Sándor részletezte a halfesztivál megszervezését ellehetetlenítő problémákat.

Mivel tömegrendezvényről van szó, így védettségi igazolvány szükséges lenne a látogatáshoz, azonban annak a megszervezése, hogy ezt ellenőrizni tudják kívül áll a kompetenciájukon. A rendőrség azt javasolta, hogy kordonnal zárják körbe a területet, ami talán könnyítene a dolgukon, azonban erre sincs kapacitása a szervezőknek.

Más megoldást jelenthetne, hogy belépőt kérjenek a rendezvényen - az adott személynek már a jegye megváltásakor igazolnia kellene a védettségét, azonban ehhez nem szeretnének folyamodni. További gondot okozna a helyszín is: Az Oskola és a Stefánia felújítása miatt Belvárosi forgalmat kaotikus állapotok uralják, és ha a rendezvény három napig elvenné az autósok elől a rakpartot, méginkább romlana a helyzet. Ezért gondoltak arra, hogy átviszik az egész halfesztivált a Partfüdőre, de a már eleve ott üzemelő vendéglátóegységek és magántulajdonban lévő üdülők szintén problémát jelentenek.

A szervezők rendkívül csalódottak, és sajnálják, hogy idén nem lehetséges megtartani az eseményt, azonban Frank Sándor arra buzdította a halételek kedvelőit, hogy szeptember 3-án, 4-én vagy 5-én látogassanak el valamelyik halászcsárdába, és jól tömjék meg a hasukat finomabbnál finomabb halas ételekkel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.