Kultúra

Hamarosan indul a Vízi Színház új évada

Hamarosan indul a Vízi Színház új évada

2021. augusztus 5., csütörtök
Hamarosan indul a Vízi Színház új évada

A Szegedi Pinceszínház idén másodjára rendezi meg szabadtéri fesztiválját a sokak kedvencévé vált vízparti helyszínen, a Huszár Mátyás rakparton. Ezúttal is szeptemberben invitálunk mindenkit a Tisza partjára, ahol 3 hétvégén, pontosabban 11 napon át összesen 11 fellépő művész és társulat szórakoztatja majd a kicsiket és nagyokat - írja a Pinceszínház sajtóközleményében.

A színes rendezvénysorozatot szeptember 3-án két fergeteges program indítja: 16.00 órakor végre Szeged közönsége is láthatja a karantén hónapjai alatt csiszolgatott élőszereplős Vitéz László és az elátkozott malom című, Aradi Kamaraszínházzal közös élőszereplős bábjátékot, 20.00 órakor pedig Nagy Szilárd és Ragány Misa gondoskodik a kirobbanó kezdésről ingyenes akusztikus nyitókoncertjükön.
Az első hétvégén a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság és a szolnoki vízirendészek jóvoltából emellett vízi bemutatók, közlekedési készségfejlesztő KRESZ-park s várják majd az érdeklődőket.

További gyermek- és családi előadások mellett a zene és az irodalom szerelmesei is csemegére lelnek majd. Visszatér Vecsei H. Miklós, ezúttal egy Csoóri Sándor költeményei ihlette produkcióval, a második hétvégén Ady-estjével fellép Földes László Hobo, és Joós Tamás énekmondó Cseh Tamás emlékestje is műsorra kerül.

A Tisza-parti nyárutót szokásunkhoz híven újabb saját előadás, a SQUAD- A banda című tinimusical zárja majd. Varga Bálint és Janik László ősbemutatója ezúttal vidám és komoly témák egyvelegéből gyúr drogprevenciós, érzékenyítő előadást rengeteg, a mai hangzásvilágot alkalmazó zenével a Pinceszínház művészeinek és visszatérő gyermekszínészeinek segítségével.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.