Hirtelen lett vége a nyárnak Szegeden, de egy ideig még várni kell a fűtésre

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az utóbbi néhány napon didergős reggelekre ébredhetünk Szegeden, aminek a térségen átvonuló hidegfrontok az okozói. Persze hamarosan itt van a naptári ősz, és minden bizonnyal senki sem vágyik még egy erőteljes hőhullámra, azért a fűtési szezon megkezdéséig van még egy kis idő. Sokáig kell még fáznunk?

Ma délelőtt 9 órakor alig haladja meg a 14 Celsius fokot a hőmérséklet Szegeden, ami valljuk be, nem mondható kellemes nyári időjárásnak. Az éjszakák folyamán is alig emelkedik majd 10 Celsius fok fölé kint az idő a napokban, ilyenkor már a bent is eléggé le tud csökkenni a hőmérséklet – azonban akinél távhőszolgáltatás, és nem egyedi fűtés van, még várnia kell a radiátorok felmelegedésére.

Elbúcsúzhatunk a nyártól

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése ebből a szempontból nem kecsegtet semmi jóval: ezen a ponton már kijelenthetjük, hogy elbúcsúzhatunk a nyártól. Ugyanis a napi legmagasabb hőmérséklet nem fogja meghaladni a 24 Celsius fokot, éjszakánként pedig átlagosan 13-14 fok várható, péntek éjszakára pedig mindössze 10-et jósolnak. Alapvetően felhős, borongós időre kell számítani majd, néha élénkebb széljárással.

Összebújós reggelek

Nincs túl nagy szerencséjük, akik távhőszolgáltatással rendelkeznek, mert hiába van hideg, a szolgáltatókat kormányrendelet szabályozza a fűtési szezon megkezdésére. Ha nincs kihez hozzábújni reggelente, még picivel több, mint két hétig vacoghatunk a takaró alatt – feltéve, ha nem vált hirtelen nyáriasba az időjárás jövő héten.

A 2005. évi 157. kormányrendelet, amely jelenleg is hatályban van kimondja, hogy a fűtési szezon szeptember 15-én kezdődik és a következő év május 15-ig tart.

via met.hu, net.jogtar.hu

Előző sztori

Migránscsoportokat és embercsempészeket fogtak a hétvégén

A környéken 21 új megbetegedés
Következő sztori

Ma kezdődnek az iskolai oltások, eközben 521 új koronavírusos beteget igazoltak a hétvégén