Frissítve!

Felszámolás alatt a JATE Klub üzemeltetője, reagált az ügyvezető és az egyetem

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Alig vagyunk pár hétre a következő egyetemi szemeszter kezdetétől, mégis túl nagy a csend a JATE körül. És mostanra kiderült, hogy ennek jó oka van: az üzemeltetésért felelős UNIVERSITAS-SZEGED Nonprofit Kft. ugyanis a jelek szerint május óta felszámolás alatt áll.

FRISSÍTÉS #2: Mára Krisztián, az UNIVERSITAS-SZEGED Nonprofit Kft. ügyvezetője egy közleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz, melyet kérésére változtatás nélkül közlünk:

„Az UNIVERSITAS-SZEGED Szolgáltató Nonprofit Kft. ügyvezetői tisztségéről 2020. decemberében lemondtam, ugyanakkor az új ügyvezetőt megválasztó taggyűlési határozat végrehajtását a Szegedi Törvényszék egy végzésével felfüggesztette. Ebből következően korábbi ügyvezetőként – lemondásom ellenére – voltam köteles a társaság ügyvezetői feladatainak ellátására; tekintve, hogy a taggyűlés új ügyvezetőt nem választott és egy ún. “veszélyhelyzeti” jogszabály okán pedig a lemondás nem az általános határidő szerint “áll be”, hanem meghosszabbodik a veszélyhelyzet időtartamával. Ez idő alatt a – jogszabályok által előírt – kötelezettséget ellátva tettem meg mindent a társaság működőképességének biztosítása érdekében.”

FRISSÍTÉS: A Szegedi Tudományegyetem megkeresésünkre azt válaszolta: az Universitas-Szeged Nkft. felszámolását követően feltett szándéka az intézménynek, hogy a szórakozóhelyet saját üzemeltetésben újraindítsa.

Mint írják, az intézmény vezetésének továbbra is az a célja, hogy az eredeti alapítók szellemiségét követve, az Egyetem hallgatóinak és dolgozóinak érdekeit szolgálva, ismételten lehetőséget biztosítson a biztonságos és magas színvonalú kikapcsolódásra, ennek érdekében pedig mindent meg fognak tenni.

KORÁBBAN ÍRTUK: A járványügyi korlátozás megszűnése óta gyakorlatilag minden vendéglátóhely újranyitott, a hagyományosan nyáron üzemelő JATE Terasz azonban nem. Tavaly sem voltak ugyanis nyitva túl sokat, ilyenkorra azonban már javában hírt szokott adni a nagymúltú szórakozóhely a közelgő eseményeiről.

A jelek szerint ez idén szeptemberben nem így lesz.

A nyivánosan elérhető e-Cégjegyzék szerint ugyanis az üzemeltete UNIVERSITAS-SZEGED Nonprofit Kft. – akik az SZTE Jegyzetboltot és a TIK Café-t is működtették – csődeljárás alá került.

A cégnek a Szegedi Tudományegyetem mellett a Hód-Fest Kft. a tulajdonosa, akinek a Céginfóban bejegyzett tulajdonosa Végh Dániel. Érdekesség azonban, hogy a Hód-Fest Kft.-t mindössze 2019 decemberében jegyezték nyilvántartásba, miközben az Universitas-Szeged Nkft. már 2009 óta létezik és nem sokkal a Hód-Press Kft. bejegyzése után, 2020. januárjában lett ügyvezető Mára Krisztián. A Hód-Fest Kft.-t a Felső Tisza-partra jegyeztették be.

A JATE-ról egy ideje pletykálják már, hogy nem nyit ki, ahogy az is nyílt titok szinte, hogy – a koronavírus-járványtől függetlenül – régóta veszteséges volt már.

Megkerestük az ügyben a SZTE-t, valamint a JATE Klubot is, a továbbiakban pedig keressük a cégvezetőket annak kapcsán, hogy mi lesz a Klub további sorsa. Amint válaszolnak, frissítjük cikkünket, vagy újat írunk.

KÉPGALÉRIA!
Előző sztori

Bandaháború zárja az évadot

Következő sztori

Csak a belépő forgalom előtt lesz nyitva a röszkei közúti határátkelőhely ezen a hétvégén