Kultúra

Egyszerre két új kiállítást is megnyitnak szombaton a REÖK-ben

Egyszerre két új kiállítást is megnyitnak szombaton a REÖK-ben

2021. augusztus 31., kedd
Egyszerre két új kiállítást is megnyitnak szombaton a REÖK-ben

Pontosabban a REÖK előtti Magyar Ede téren zajlik majd az esemény. Az egyik tárlat egy vándorkiállítás, mely a "Találkozások" nevet viseli és egy szabadtéri installációt foglal magában; ezt a palota előtti Magyar Ede téren lesz megtekinthető, míg a másik tárlat, amelynek címe "Horizont", az épületben foglal helyet. Az eseményt szeptember negyedikére, szombat 12 órára szervezték.

Két kiállítás, egy díjátadó

Nem aprózták el a szombati eseményüket a REÖK munkatársai, ugyanis az említett két kiállítás mellett egy díjátadónak is helyt adnak majd szeptember negyedikén. A díjátadással egybevont kiállításmegnyitók az Összművészeti Központ előtt található Magyar Ede téren lesznek megtartva.

Középpontban a "látóhatár"

A REÖK palota belsejében lehet majd szombattól megtekinteni a "Horizont" című kiállítást, amelyben a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete (MAOE) volt a partner. A névadás természetesen utal a tárlat tematikájára:

A horizont görög eredetű szó, melynek jelentése határoló, határvonal. Egy olyan vonal, amelyen az ég és a föld összeérni látszik. Magyar megfelelője a látóhatár szintén erre utal, és gyakorta átvitt értelemben is használják. A horizont problémakörével a korábbi kiállítások tematikáihoz hasonlóan számos területen találkozhatunk, a matematikától a fizikán, csillagászaton át egészen a művészetig.

-olvasható a rendezvény Facebook eseményénél. A tárlatot november 14-ig lehet látogatni.

Egynapos vándorkiállítás

Mint azt korábban írtuk, nem is egy, hanem kettő kiállítás megnyitója fog lezajlani szombaton. Szintén a MAOE-val együttműködve mutatják be a "Találkozások" elnevezésű szabadtéri installációt, amely csupán egy napig, azaz szeptember 5-ig lesz látható a megnyitó helyszínén, a Magyar Ede Téren.

A 12 színes dobozba rendezett szabadtéri bemutató a MAOE által eddig szervezett kiállítások anyagát valamint a legutóbb vásárolt művek nagyméretű laminált reprodukcióit öleli fel. (1700 művész, 2500 alkotását.)

-áll az esemény ide vonatkozó leírásában. A nyilvános, bárki által megtekinthető rendezvény mintegy háromórás lesz, és olyan neves művészeket vonultat fel, mint Aknay János vagy Sárkány Győző, de köszöntőt mond Barnák László, a Szegedi Nemzeti Színház és a REÖK főigazgatója.

Kép: REÖK Sajtó

via HORIZONT kiállításmegnyitó / Faebook

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.