Baleset

Égő méhkaptárak, bajba jutott idősek, autóbalesetek - pörgős volt a megyei tűzoltók hétvégéje

Égő méhkaptárak, bajba jutott idősek, autóbalesetek - pörgős volt a megyei tűzoltók hétvégéje

2021. augusztus 23., hétfő
Égő méhkaptárak, bajba jutott idősek, autóbalesetek - pörgős volt a megyei tűzoltók hétvégéje

Ha baj van, nincs nemzeti ünnep: a hosszú hétvégén is rengeteg esethez riasztották a Csongrád-Csanád megyei katasztrófavédelmet, akik hősiesen elhárítottak minden veszélyt.

Szombati tűzesetek

Egy családi házzal egybeépített garázs égett délután Hódmezővásárhelyen, a Bajcsy Zsilinszky utcában, ahová a város hivatásos tűzoltói érkeztek és több vízsugárral kezdték meg az oltást. A munkálatok közben az egységek egy gázpalackot is kivittek az épületből, mielőtt az felrobbant volna. Személyi sérülés nem történt, a gyors és szakszerű beavatkozásnak köszönhetően a lángok nem okoztak komolyabb károkat a főépületben. 

Mórahalomnál egy kisbusz gyulladt fel, amelyet a ruzsai hivatásos és a mórahalmi önkéntes egységek oltottak el. Személyi sérülés, hála a lánglovagoknak, nem történt.

Szintén szombaton, a délutáni órákban Szegednél, a 4302-es út mellett több körbála, húsz méhkaptár és egy használaton kívüli épület is égett. A szegedi tűzoltók négy egysége érkezett a helyszínre, öt vízsugárral fojtották el a lángokat. Ebben az esetben is mindenki ép bőrrel megúszta.

Jelzett és életet mentett a szén-monoxid-érzékelő szombaton Szegeden.

Egy Vadász utcai társasház első emeleti lakásához riasztották az egységeket. A fürdőszobában egy nyílt égésterű kazán működött, az érékelő tárolt adatai magas szén-monoxid-koncentrációt mutattak. A gázszolgáltató szakemberei a lakók biztonsága érdekében a készüléket leválasztották a hálózatról. 

Szabadtéri tűz és bajba jutott idősek vasárnap

A száraz aljnövényzet égett vasárnap Algyő külterületén, mintegy háromezer négyzetméteren. A szegedi hivatásos és az algyői létesítményi tűzoltók négy vízsugárral körülhatárolták, majd elfojtották a lángokat. A tűzben nem sérült meg senki. 

Egy mozgásában korlátozott, idős embert mentettek a tűzoltók vasárnap Szentesen. A Petőfi utcába riasztották az egységet, a családi ház lakója rosszulléte miatt nem tudott ajtót nyitni a mentők munkatársainak. A tűzoltók az udvaron keresztül jutottak be az ingatlanba, majd felnyitották a lezárt lakást, és a sérültet átadták a mentőszolgálatnak.

Szegeden pedig egy idős asszony lakásához riasztották az egységeket késő éjjel, a lezárt lakásba nem tudott bejutni az egészségügyi személyzet. A tűzoltók a bejárati ajtó felfeszítésével jutottak be hozzá, a beavatkozásnak köszönhetően a mentők megkezdhették a sérült ellátását. 

Autós balesetek

Szalagkorlátnak ütközött egy személyautó vasárnap kora délután Hódmezővásárhelynél, a 47-es úton. A hódmezővásárhelyi tűzoltók végezték el a műszaki mentést, a sofőrt a mentők kórházba szállították. 

Két autó karambolozott vasárnap délután Derekegyházánál. A balesetben senki sem sérült meg, az áramtalanítást a szentesi tűzoltók végezték el. 

via Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.