/

Égő méhkaptárak, bajba jutott idősek, autóbalesetek – pörgős volt a megyei tűzoltók hétvégéje

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ha baj van, nincs nemzeti ünnep: a hosszú hétvégén is rengeteg esethez riasztották a Csongrád-Csanád megyei katasztrófavédelmet, akik hősiesen elhárítottak minden veszélyt.

Szombati tűzesetek

Egy családi házzal egybeépített garázs égett délután Hódmezővásárhelyen, a Bajcsy Zsilinszky utcában, ahová a város hivatásos tűzoltói érkeztek és több vízsugárral kezdték meg az oltást. A munkálatok közben az egységek egy gázpalackot is kivittek az épületből, mielőtt az felrobbant volna. Személyi sérülés nem történt, a gyors és szakszerű beavatkozásnak köszönhetően a lángok nem okoztak komolyabb károkat a főépületben. 

Mórahalomnál egy kisbusz gyulladt fel, amelyet a ruzsai hivatásos és a mórahalmi önkéntes egységek oltottak el. Személyi sérülés, hála a lánglovagoknak, nem történt.

Szintén szombaton, a délutáni órákban Szegednél, a 4302-es út mellett több körbála, húsz méhkaptár és egy használaton kívüli épület is égett. A szegedi tűzoltók négy egysége érkezett a helyszínre, öt vízsugárral fojtották el a lángokat. Ebben az esetben is mindenki ép bőrrel megúszta.

Jelzett és életet mentett a szén-monoxid-érzékelő szombaton Szegeden.

Egy Vadász utcai társasház első emeleti lakásához riasztották az egységeket. A fürdőszobában egy nyílt égésterű kazán működött, az érékelő tárolt adatai magas szén-monoxid-koncentrációt mutattak. A gázszolgáltató szakemberei a lakók biztonsága érdekében a készüléket leválasztották a hálózatról. 

Szabadtéri tűz és bajba jutott idősek vasárnap

A száraz aljnövényzet égett vasárnap Algyő külterületén, mintegy háromezer négyzetméteren. A szegedi hivatásos és az algyői létesítményi tűzoltók négy vízsugárral körülhatárolták, majd elfojtották a lángokat. A tűzben nem sérült meg senki. 

Egy mozgásában korlátozott, idős embert mentettek a tűzoltók vasárnap Szentesen. A Petőfi utcába riasztották az egységet, a családi ház lakója rosszulléte miatt nem tudott ajtót nyitni a mentők munkatársainak. A tűzoltók az udvaron keresztül jutottak be az ingatlanba, majd felnyitották a lezárt lakást, és a sérültet átadták a mentőszolgálatnak.

Szegeden pedig egy idős asszony lakásához riasztották az egységeket késő éjjel, a lezárt lakásba nem tudott bejutni az egészségügyi személyzet. A tűzoltók a bejárati ajtó felfeszítésével jutottak be hozzá, a beavatkozásnak köszönhetően a mentők megkezdhették a sérült ellátását. 

Autós balesetek

Szalagkorlátnak ütközött egy személyautó vasárnap kora délután Hódmezővásárhelynél, a 47-es úton. A hódmezővásárhelyi tűzoltók végezték el a műszaki mentést, a sofőrt a mentők kórházba szállították. 

Két autó karambolozott vasárnap délután Derekegyházánál. A balesetben senki sem sérült meg, az áramtalanítást a szentesi tűzoltók végezték el. 

via Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Előző sztori

Újra támad a kór: 340 új fertőzött, hat halott a hosszú hétvégén

Következő sztori

A Tiszába ugrott egy 31 éves szegedi férfi