Közérdekű

Csak a belépő forgalom előtt lesz nyitva a röszkei közúti határátkelőhely ezen a hétvégén

Csak a belépő forgalom előtt lesz nyitva a röszkei közúti határátkelőhely ezen a hétvégén

2021. augusztus 13., péntek
Csak a belépő forgalom előtt lesz nyitva a röszkei közúti határátkelőhely ezen a hétvégén

A Nyugat-Európa felé tartó forgalom gördülékenyebb kezelése érdekében szombaton, illetve vasárnap 7 és 19 óra között csak a belépő forgalom használhatja a röszkei közúti határátkelőhelyet, tehát csak az lépheti át ott a határt, aki Magyarország felé tart - közölte Szabó Szilvia, a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A magyar rendőrség, valamint a szerb társszervek célja, hogy a belépő forgalmi sávok számát tovább növelve csökkentse a várakozási időt Röszkén. Ezzel egyidejűleg az autópályaátkelő belépő oldalán kilenc sávon biztosítanak lehetőséget az átlépésre, így a két röszkei átkelőn összesen 13 forgalmi sávon léphetnek be az utasok.

A kilépő utasok a röszkei autópálya-határátkelőhelyet használhatják Szerbia felé. A két átkelő teljes kapacitáson üzemel

- tudatta a százados. Szükség esetén a gyorsabb átlépés érdekében Szerbia felé célszerű az egész nap működő tompai átkelő felé kerülni vagy igénybe venni a 7 és 22 óra között nyitva tartó ásotthalmi átkelőt, illetve a tiszaszigeti vagy kübekházi átkelőket, melyek a szokásos módon 7 és 19 óra között használhatóak.

A határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről a rendőrség Határinfó oldalán, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak az utazók.

via MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.