/

Csak a belépő forgalom előtt lesz nyitva a röszkei közúti határátkelőhely ezen a hétvégén

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Nyugat-Európa felé tartó forgalom gördülékenyebb kezelése érdekében szombaton, illetve vasárnap 7 és 19 óra között csak a belépő forgalom használhatja a röszkei közúti határátkelőhelyet, tehát csak az lépheti át ott a határt, aki Magyarország felé tart – közölte Szabó Szilvia, a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A magyar rendőrség, valamint a szerb társszervek célja, hogy a belépő forgalmi sávok számát tovább növelve csökkentse a várakozási időt Röszkén. Ezzel egyidejűleg az autópályaátkelő belépő oldalán kilenc sávon biztosítanak lehetőséget az átlépésre, így a két röszkei átkelőn összesen 13 forgalmi sávon léphetnek be az utasok.

A kilépő utasok a röszkei autópálya-határátkelőhelyet használhatják Szerbia felé. A két átkelő teljes kapacitáson üzemel

– tudatta a százados. Szükség esetén a gyorsabb átlépés érdekében Szerbia felé célszerű az egész nap működő tompai átkelő felé kerülni vagy igénybe venni a 7 és 22 óra között nyitva tartó ásotthalmi átkelőt, illetve a tiszaszigeti vagy kübekházi átkelőket, melyek a szokásos módon 7 és 19 óra között használhatóak.

A határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről a rendőrség Határinfó oldalán, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak az utazók.

via MTI

Frissítve!
Előző sztori

Felszámolás alatt a JATE Klub üzemeltetője, reagált az ügyvezető és az egyetem

Következő sztori

Ingyenes programokkal készül Szent István-napra az Ópusztaszeri Nemzeti Történelmi Emlékpark