Sport

Címvédőként várja a bajnoki rajtot a Pick Szeged

Címvédőként várja a bajnoki rajtot a Pick Szeged

2021. augusztus 27., péntek
Címvédőként várja a bajnoki rajtot a Pick Szeged

A Pick Szeged férfi kézilabdacsapata augusztus 27-én, pénteken 16.30-kor az újonc Kecskemét elleni mérkőzéssel kezdi meg a 2021/22-es bajnoki szezont az Újszegedi Sportcsarnokban.

Biztató eredmények

Eredményes felkészülést tudhat a háta mögött a Pick, hiszen mind a négy edzőmérkőzését megnyerte. Először a Dabas, majd az egykori BEK-győztes Metaloplastika ellen gyakoroltak a kékek, majd a BL-ben velük egy csoportban szereplő Elverummal meccseltek kétszer is. Először 29-24-re, majd két nappal később 29-27-re győzték le a norvég bajnokot.
Mikler Roland a klub honlapjának elmondta, az Elverum elleni két edzőmérkőzés jól szolgálta a felkészülést. – Szeptember 15-én fontos meccset vívunk a Bajnokok Ligájában, Montpellier-ben kezdjük a szezont. Ha nem is csúcsformába, de jó formába kell lendülnünk addig, mert a jó kezdés fontos lesz nekünk – fogalmazott a rutinos hálóőr.

Öten jöttek, öten mentek

Az már korábban biztossá vált, hogy a nyári szünet alatt több kulcs játékos is távozik a Tisza-partiaktól: Juan Carlos Pastor vezetőedző az új szezonban már nem számíthat az orosz Dmitrij Zsitnyikov, a cseh Stanislav Kaspárek, a spanyol Joan Canellas, a svéd Jonas Källman és a szlovák Martin Stranovsky játékára. Helyettük érkezett egy osztrák és egy norvég balszélső, Sebastian Frimmel és Alexander Blonz, egy norvég és egy spanyol jobbátlövő, Kent Robin Tönnesen és Imanol Garcíandia, valamint egy portugál irányító, Miguel Martins. A pénteki bajnoki nyitányon valószínűleg még nem kapunk egyértelmű választ arra, hogyan sikerült a tapasztalt távozók helyére beépíteni az új szerzeményeket, de a közelgő Bajnokok Ligája-meccseken erre is sor kerülhet majd.

Távozott a névszponzor

Az előző évekhez képest nagy változás, hogy a Szeged helyett a Tatabánya férfi kézilabdázóit támogatja a MOL Nyrt, így a bajnoki címvédő Pick Szeged néven szerepel a következő idényben. „Nagyon sikeres út végéhez érkeztünk, és külön öröm számunkra, hogy a hosszú évek óta tartó támogatásunknak is köszönhetően idén is bajnok lett a Szeged. Egy izgalmas és tartalmas időszakon vagyunk túl közösen” – mondta Pantl Péter, a MOL-csoport kommunikációs igazgatója.

SZIN-re lépnek
Augusztus 28-án, szombaton a PICKNIK+ keretében fellép a SZIN nagyszínpadán a csapat. A program szerint 18.15-kor köszöntenek mindenkit, viszik magukkal a friss bajnoki serleget, amelyet az újdonsült kapitány, Bánhidi Bence a magasba is emel majd.

Novemberben jön a rangadó

A versenykiírás alapján a BL-ben induló együttesek megegyezhettek egymással a bajnoki mérkőzésük időpontjáról. A bajnoki címvédő Szeged és a Magyar Kupa-győztes Veszprém élt ezzel a lehetőséggel, első rangadójukra november 14-én kerül sor Veszprémben, míg Szegeden május 1-jén játszanak egymással. A bajnoki döntőt június 1-12. között rendezik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.