Bejött: százezrek ünnepelték Budapest utcáin a nemzeti ünnepet

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Biztonságosan és sikeresen véget értek az augusztus 20-ai rendezvények az ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzshöz napközben és a tűzijáték kapcsán beérkezett információk szerint – közölte Kovács Zoltán, a nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs vezetője. A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár azt írta: minden idők legnagyobb Szent István-napi ünnepségsorozatának egyik fénypontját, a tűzijátékot a rendelkezésre álló adatok alapján több mint 700 ezren nézték meg a fővárosban.

Pénteken 22 óráig a rendőrség országosan 400 rendezvény békés lebonyolítását biztosította. Ezek közül 339 állami és önkormányzati, 57 kulturális, 2 a gyülekezési törvény hatálya alá tartozó, valamint 2 más jellegű rendezvény volt. Az egész országban a legnagyobb rendben, rendőri intézkedés nélkül zajlottak az ünnepi programok – ismertette az adatokat.

Fotó: MTI/Komka Péter

Kovács Zoltán bejegyzésében kiemelte, hogy a következő két nap programjaira is további sok tízezer látogatót várnak.

Az augusztus 20-ai nemzeti rendezvények lebonyolításáért felelős operatív törzs a következő két napban folytatja munkáját, hogy biztosítsa az ünnep zavartalan és biztonságos lebonyolítását – emelte ki a törzs vezetője, aki köszönetét fejezte ki minden, a rendezvény sikeres lebonyolításában részt vevő kollégának.

Szinte fesztivál

Idén egy szokatlan módszerrel kísérleteztek a szervezők, és úgy néz ki, ez bejött. Majdnem húsz rendezvényhelyszínen több száz program várta a fővárosba érkezőket, az időjárás kiváló volt, és az esti tűzijátékot sem zavarta semmi.

Az államalapító Szent István király ünnepekor idén új koncepció a programok fesztiváljellege, mellyel a szándék az volt, hogy a korábbiaknál jóval nagyobb ünnepségsorozatot hozzanak létre

– magyarázta Kovács Zoltán.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A rendezvény egyik kiemelkedő új elemének nevezte az Andrássy úti felvonulást, amelyet a debreceni virágkarnevállal állított párhuzamba. Kovács Zoltán megjegyezte: a koncertek, a már hagyományosan a Várkertben tartott Magyar Ízek Utcája vagy a várban a Mesterségek Ünnepe is szervesen kapcsolódik a programokhoz és teszi méltóvá a legnépszerűbb és leglátogatottabb nemzeti ünnepet.

Kiemelte: a hosszú hétvégéből hátra van még két nap, a szervezők több százezer látogatót várnak Budapestre, miközben azon dolgoznak, hogy mindenki biztonságosan és méltó keretek közt tudjon ünnepelni.

KÉPGALÉRIA!
Előző sztori

Ilyen volt a tűzijáték Szegeden

Következő sztori

A világ számos vezetője köszöntötte Magyarországot a nemzeti ünnep alkalmából!