Az új kézilabdacsarnok már több, mint háromnegyede elkészült – FOTÓKKAL

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Még 2019 novemberében tették le az új szegedi kézilabdacsarnok alapkövét a Felső-Tisza parton. Azóta rohamos tempóban épül a Pick Aréna, ahova legutóbb egy hónapja kapott a sajtó betekintést. Most a kivitelező WHB Group egy Facebook bejegyzésben lepte meg a szegedieket friss információkkal és fotókkal a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokságnak is otthont adó komplexumról.

Véghajrában a kivitelezés

A West Hungaria Bau (WHB) Group tegnap hozta meg a jó hírt a közösségi médiában: „véghajrába kezdett Szegeden a kézilabdacsarnok kivitelezése”. A projekt már 75 százalék feletti készültségbe lépett összességében, a Nagycsarnok fa sportpadlója és fa burkolata előrehaladott állapotban van – amit gyakorlatilag már utolsó simításként lehet tekinteni. Az edzőcsarnok padozatát is hamarosan elkezdik, továbbá a létesítmény esztrich betonozási munkálatai a padlófűtés csövezése teljes mértékben befejeződött.

Nemsokára áramhálózaton

A padlóépítési munkák befejezése után elkezdődnek a mobil lelátó acél szerkezetének összeszerelési munkái is. Az is sok mindent bizonyít a készültség fokáról, hogy a Pick Arénát rövidesen rá fogják csatlakoztatni a város áramhálózatára. A gépészeti és elektromos alapszerelések utolsó fázisukba léptek, a gépészeti és elektromos helyiségekben már a végmunkálatok zajlanak és az épület trafóházát hamarosan rákötik a hálózatra.

Előrehaladott állapotban vannak a hidegburkolási munkálatok, valamint a vizesblokkok és háttér helyiségek is nagyrészt elkészültek. A folyosók és a lépcsőházak is készülnek és a szakemberek megkezdték a melegburkolási munkálatokat is. A mintahelyiségek már bebútorozva, piperézve. A belső, fém nyílászárók beépítése is folyamatban van és a 7 darab lift beszerelése is jó ütemben halad – írják a bejegyzésben.

Fotó: WHB Group Facebook

Az épület minden szintjén dolgoznak a festők, készülnek a belső falburkolatok, és véghajrában vannak a szárazépítési munkálatok, valamint az álmennyezetek építése is, továbbá elkezdődött a lelátók műgyanta felületkezelése, hogy mielőbb telepíteni lehessen a korlátokat és lelátói székeket.

A külső munkák közül jó ütemben zajlanak a homlokzati munkálatok, folyamatos a nyílászárók, függönyfalak beépítése és a végleges megjelenést biztosító – a csapat kék színében pompázó – “rib roof”, “eclectic” és szálcement burkolatok készítését is rövidesen befejezik. Az alépítményi munkák nagy része kész van, az épület északi parkolói zónájában már a térkövezési munkák zajlanak.

Nagy erőkkel zajlik a beruházáshoz kapcsolódó Jet-fal és Mobilgát építése is, az első nagyjából 70 méter jet-elési munkafolyamat elkészült, így indul a nagyméretű, új mobilgát fogadására alkalmas vasbeton alépítmény építése is.

Előző sztori

DÉLI SZÓ – Szeged – 2021.08.13.

Következő sztori

Az erkélyen keresztül segítettek a szegedi tűzoltók egy bajba jutott idős hölgyön