Augusztus 20-án forgalomkorlátozás lesz a Széchenyi téren az ünnepi rendezvény miatt

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az eddig is rémes belvárosi közlekedést tovább rontja majd a pénteki nemzeti ünnep alkalmából szervezett egész napos rendezvénysorozat, ugyanis a Széchenyi téren forgalomkorlátozásokat vezetnek be a programok miatt. Még ezt a hetet kell kibírni, ugyanis hétfőtől már kevesebb korlátozás lesz érvényben a Híd utca környékén – erről korábbi cikkünkben olvashat.

Kikerüli a Széchenyit a 9-es és 19-es troli

A Vértói úttól 10:02, 10:22, 10:42 és 11:02 órakor induló 9-es vonali járatok, valamint a Makkosházától 10:10, 10:30, 10:50 és 11:10 induló 19-es vonali járatok Lugas utca / Tarján, Víztorony tér irányába a Széchenyi teret nem érintik. Ezek a járatok a Lugas u. / Víztorony tér irányába a Bartók tér és a Glattfelder Gy. tér között a Széchenyi tér helyett a Tisza L. krt. felé terelőútvonalon közlekednek.

Kép: SZKT

A járatok nem érintik a Széchenyi tér ideiglenes megállóhelyet és a Dózsa utca megállóhelyet, helyette a terelőútvonalon lévő Tisza Lajos körút és az Anna-kút villamos megállóhelyeken állnak majd meg.

Az 5-ös troli sem marad ki a körből

A Belvárosi híd lezárásra kerül a tűzijáték miatt, az 5-ös vonalon Körtöltés utcától 20:10,20:25,20:40,20:55,21:10 és 21:25 órakor induló, valamint az Újszeged, Gyermekkórháztól 20:17,20:32,20:47,21:02,21:17 és 21:32 induló járatok Széchenyi tér és Újszeged Gyermekkórház végállomás között terelőútvonalon fognak közlekedni.

Kép: SZKT

Újszeged, Gyermekkórház irányába a járatok a Bartók tértől a Széchenyi tér – Dózsa u. – József A. sgt. – Bertalan híd – Temesvári krt. – Újszeged, Gyermekkórház terelőútvonalon közlekednek. A járatok ebben az irányban nem érintik a „Torontál tér (P+R)” és a „Csanádi u.” megállóhelyeket, a Széchenyi térnél ideiglenes megállóhelyen állnak meg.

Körtöltés utca irányába a járatok Újszeged, Gyermekkórház – Csanádi u. – Vedres u. – Népkert sor – Bertalan híd – József A. sgt. – Vörösmarty u. – Széchenyi tér terelőútvonalon közlekednek. A járatok ebben az irányban pedig a „Torontál tér (P+R)” megállóhelyet hagyják ki.

A forgalomterelés idején az 5-ös vonali járatok Körtöltés utca és Újszeged, Gyermekkórház végállomás között a vonalon végig közlekednek, ezért a Bartók téri átszálló pontra nem térnek be!

A tűzijátékot követően a Széchényi térről sűrítőjáratok közlekednek az alábbi irányokba:

  • Széchenyi térről 5/19 összevont viszonylaton Makkosház és Körtöltés u. végállomások irányába
  • Széchenyi térről Tarján, Víztorony tér végállomás irányába

A sűrítőjáratokon az előre váltott vonaljegyek, bérletek és utazási igazolványok érvényesek.

via SZKT

Előző sztori

Hétfőtől javul a helyzet a Híd utca környékén, de továbbra is marad a közlekedési káosz

Frissítve!
Következő sztori

Elkapták a tegnap bombával fenyegető férfit