A Szegedi Vadaspark és az MVM Démász közös összefogásba kezdtek

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Vadaspark és az áramszolgáltató is a vadvilág védelmének érdekét szem előtt tartva együttműködést indított egymással, és megállapodásban is rögzítették azt.

Fotó: MVM Sajtó

Egészen 2022-ig fog tartani az az együttműködés, ami idén év elején indult az állatkert és az MVM Démász Áramhálózati Kft. között. A két fél korábban is eredményesen tudott közösen dolgozni.

Egy mobil digitális röntgengép került megvásárlása az áramszolgáltató támogatásából, ami a Vadaspark madár- és emlősállatmentését fogja segíteni – hiszen az állatkert nem csak a különleges és ritka állatok bemutatásával foglalkozik, hanem vadvédelmi feladatokat is ellát.

Egy év leforgása alatt nagyjából 450 és 850 közötti állatot mentenek meg.

Az együttműködés részeként továbbá áramtechnológiai ismertetőket helyeznek el az állatkert területén, ami bemutatja az MVM Démász madárvédelmi tevékenységét, amelynek célja, hogy minél kevesebb állat essen áramütés áldozatául. A áramszolgáltató néhány madárvédelmi eszközét, mint például a keresztkart, vagy oszlopkapcsolót is megismerhetik majd a látogatók. Továbbá a Vadaspark lehetővé teszi egy zárt térben az áramszolgáltatónak a madárvédelemre szolgáló új hálózati eszközök fejlesztések tesztelését is.

Kiemelt kép: Kalotás Zsolt

Előző sztori

Téglát dobáltak a rendőrökre migránsok a déli határnál

Következő sztori

Lehet hobbi, de hivatás is: egyre népszerűbb a Gyógy- és fűszernövények képzés az egyetemen