A kis- és nagycsaládokra is vár egy fesztivál a hétvégén

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Bár vasárnapig Szeged főleg a SZIN-től lesz hangos, az idősebbek és a nagycsaládosok számára is tartogat programokat a hétvégén az Erzsébet liget. A Kövér Béla Bábszínház ugyanis idén is megszervezi a SZINkópé Fesztivált.

Bár a neve elsőre nem ezt sugallja, a szervezők kiemelik: nincs köze az eseménynek a Szegedi Ifjúsági Napokhoz. Az ifjúság ettől még nem áll tőle távol, hiszen a fesztivál célközönsége a gyerekek. Előadások, koncertek és egy sornyi interaktív játék várja őket. Az előadások alkalmával többek között azt is megtudhatják a legkisebbek, hogy miért nem szabad a Ligetben horgászni. De kilátogat a gimnazistákból álló szemétszedő csapat, a Tenntrashers, valamint a Motiváció Műhely is.

Koncertet ad a főként népdali ihletésű Szélkiáltó zenekar, az itneraktív játékoknak pedig a ,,titokzatos” Tekergő tér ad otthont. A szervezők közleményükben azt írják: a gyerekekre egy kartonból épített kereskedelmi kikötő is vár. A Liget sétányában Fotószínház is helyet kap, illetve a Somogyi Könyvtár is kiköltözik a Ligetbe a hétvégére.

Bár a hétvégére csak kisebb eső valószínű, ha ez tényleg így lesz, úgy a szervezők ,,esőkabát szépségversenyt” is tartanak, komolyabb esőzés esetén pedig a Kövér béla Bábszínházban tartják meg a programokat.

Borítókép forrása: Kövér Béla Bábszínház

Videó!
Előző sztori

Jelentősen megnőtt az unokázós csalók száma Szegeden

Következő sztori

Veres Amarilla paralimpiai aranyérmes!