A bronzéremért játszhat tovább a női vízilabda-válogatott

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Tokió, 2021. augusztus 5. Gurisatti Gréta (b) és a spanyol Maica Garcia Godoy a világméretû koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia nõi vízilabdatornájának elõdöntõjében játszott Magyarország - Spanyolország mérkõzésen a Tacumi Vízilabdaközpontban 2021. augusztus 5-én. MTI/Illyés Tibor

8-6-ra kikapott a spanyoloktól Bíró Attila együttese, így a tokiói olimpián is csak a harmadik helyért játszhatnak.

Magabiztosan verte a magyar válogatottat a spanyolok együttese. A magyar csapat csak a második negyedben szerezte meg az első gólját, a spanyolok többször is négy góllal vezettek. Sok akciót kihagytunk, a spanyol támadók pedig hamar ráéreztek a védelmünk gyengeségére, noha Magyari Alda ezen a mérkőzésen is bravúrosan védte a hálót.

Az utolsó negyedet négy gólos hátrányban kezdtük. Bár a párharc addigra kiéleződött, izgalmasabbá vált a meccs és sikerült kivédekeznünk minden lövést, betalálni sajnos már csak kétszer tudtunk.

A női vízilabda-válogatott tehát, akárcsak az előző három olimpián, ismét a harmadik helyért szállhatnak vízbe az Orosz csapattal szemben, szombaton. Bíró Attila csapata a bronzmeccseket eddig rendre elveszítette az olimpiákon.

TOKIÓ 2020 NŐI VÍZILABDA ELŐDÖNTŐ
Spanyolország–Magyarország 8–6 (2–0, 3–2, 3–2, 0–2)

Előző sztori

Összehangolt akcióban fogták el a sorozatcsalókat

Következő sztori

Hamarosan indul a Vízi Színház új évada