Zsebre vágta a pénzt az állásinterjún

Tetten érték a tolvajt

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Indítványozták annak a fiatal nőnek a letartóztatását a Szegedi Járási Ügyészségen, aki szerdán pénzt lopott egy bölcsődéből, miközben épp egy állásinterjún vett részt.

A vádlott egy álláshely betöltésére jelentkezett abba a szegedi bölcsődébe, ahol a héten meghallgatáson is részt vett. Ekkor történt, hogy a bölcsődevezető egyedül hagyta a fiatal nőt egy telefonhívás miatt, aki kihasználva az alkalmat 12 000 forintot vett el egy asztalon lévő borítékból.

Nem számított rá azonban, hogy a konyhából rálátás nyílt az egész jelenetre, amit az intézmény egyik alkalmazottja végig is nézett, majd kérdőre vonta a nőt. Ennek hatására a vádlott visszaadta a zsebre vágott pénzt.

A szabálysértési értékre, üzletszerűen elkövetett lopás vétsége miatt indult eljárásban a gyanúsítottat – előéletére valamint a vele szemben jelenleg is hasonló cselekmények miatt folyamatban lévő eljárásokra tekintettel – a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta letartóztatni az ügyészség.

Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon dönt majd.

Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség

Előző sztori

Megdőlt az áramfogyasztási csúcs a Dél-Alföldön

Következő sztori

Orbán Viktor: Ma elérjük az 5,5 millió beoltottat, újabb korlátozásokat oldunk fel