Közélet

Videó: így szül egy FÉRFI!

Videó: így szül egy FÉRFI!

2021. július 2., péntek
Videó: így szül egy FÉRFI!

„A nevem Ari, transznemű férfiként élek és mindig is szerettem volna teherbe esni és gyermeket nevelni” – így kezdődik egy „szülés vlog” a YouTube-on – szúrta ki a Mandiner.

A videó főszereplője egy eredetileg nőnek született transznemű férfi, aki lányként nem érezte magát jól a bőrében, ezért tesztoszteron kezelés hatására mára férfiként néz ki és így éli életét feleségével. Ari azonban nem akart lemondani a szülésről, sőt, az eseményről videót is forgatott a TLC-vel:

https://www.youtube.com/watch?v=U-j8x1gUbUw&feature=emb_title&ab_channel=tlcuk

Mint ismert,

az Európai Parlament a napokban úgy döntött, hogy ezentúl a férfiak is szülhetnek!

A Gyurcsány-párt, a radikális baloldali Momentum és az MSZP utolsó megmaradt európai parlamenti (EP) képviselője, Ujhelyi István szerint a transznemű (transgender) férfiak teherbe eshetnek és következésképpen szülhetnek – legalábbis egy ilyen tartalmú jelentést szavaztak meg, amelyet Predrag Fred Matić horvát baloldali politikus terjesztett elő. A Fidesz, a KDNP és az RMDSZ EP-képviselői természetesen nemmel voksoltak.

További részletek az elfogadott EP döntésről ide kattintva olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.