Videó: így szül egy FÉRFI!

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

„A nevem Ari, transznemű férfiként élek és mindig is szerettem volna teherbe esni és gyermeket nevelni” – így kezdődik egy „szülés vlog” a YouTube-on – szúrta ki a Mandiner.

A videó főszereplője egy eredetileg nőnek született transznemű férfi, aki lányként nem érezte magát jól a bőrében, ezért tesztoszteron kezelés hatására mára férfiként néz ki és így éli életét feleségével. Ari azonban nem akart lemondani a szülésről, sőt, az eseményről videót is forgatott a TLC-vel:

Mint ismert,

az Európai Parlament a napokban úgy döntött, hogy ezentúl a férfiak is szülhetnek!

A Gyurcsány-párt, a radikális baloldali Momentum és az MSZP utolsó megmaradt európai parlamenti (EP) képviselője, Ujhelyi István szerint a transznemű (transgender) férfiak teherbe eshetnek és következésképpen szülhetnek – legalábbis egy ilyen tartalmú jelentést szavaztak meg, amelyet Predrag Fred Matić horvát baloldali politikus terjesztett elő. A Fidesz, a KDNP és az RMDSZ EP-képviselői természetesen nemmel voksoltak.

További részletek az elfogadott EP döntésről ide kattintva olvashatók.

Előző sztori

Miniszterelnökség: új mérföldkőhöz ér az egyetemi modellváltás

Következő sztori

,,Végre!” – megvan az 5 és fél millió beoltott, holnaptól nem kell maszk!