/

Vezetni tanította 12 éves lányát, végül az árokba hajtottak

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Makói Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki tavaly nyáron próbálta meg vezetésre tanítani a 12 éves gyermekét. A járási ügyészség a vádlottat kiskorú veszélyeztetésének bűntettével, valamint járművezetés tiltott átengedésével vádolja.

Még tavaly, augusztus elsején és másodikán tartózkodott édesapjánál az egyik Csongrád-Csanád megyei faluban a kislány kapcsolattartáson. Az első nap a férfi megmutatta a gyereknek, hogy hogyan lehet beindítani a ház udvarán álló kocsit, a következő nap pedig már megengedte neki, hogy az utcán parkoló autót beindítsa, majd vezesse is.

A vádlott az anyósülésen foglalt helyet, amikor az elindulást követően egyre jobban felgyorsulva egy villanyoszlop elé kerültek. A kislány megijedt, azt kikerülni nem tudta, ekkor a vádlott a kormányhoz nyúlt és még sikerült elkormányoznia az autót.

Ezzel egy időben azonban a gyermek a fék helyett a gázpedálra lépett, míg a vádlott próbálta a kormányt félrehúzni. Az autóval végül az úttest túloldalán levő fának hajtottak és az út melletti vízelvezető árokban álltak meg.

A gépkocsit vezető kiskorú biztonsági öve sem volt bekapcsolva, melynek következtében a fejét, valamint térdét beütve 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség

Előző sztori

A kormány eldöntötte, kiknek lesz kötelező a koronavírus elleni védőoltás

Következő sztori

Oroszországba igazolt Kecskés Ákos