Közélet

Várakozni kell a határon Röszkénél, Ásotthalomnál és Csanádpalotánál is

Várakozni kell a határon Röszkénél, Ásotthalomnál és Csanádpalotánál is

2021. július 10., szombat
Várakozni kell a határon Röszkénél, Ásotthalomnál és Csanádpalotánál is

Szabó Szilvia elmondta, hogy a megnövekedett forgalom miatt várakozásra kell számítaniuk az utazóknak a határon. Azt tanácsolta az autósoknak, hogy vegyenek magukhoz elegendő folyadékot, és szükség esetén válasszák a kisebb átkelőket.

A Szerbia felé személygépkocsival tartóknak a két röszkei és az ásotthalmi átkelőnél is két órát kell várakozniuk. Az autópályán mindkét irányban egyórás a sor az autóbuszoknak, és szintén ennyit kell várakozniuk a Magyarországra személygépkocsival belépésre jelentkezőknek - közölte a szóvivő.

Szerbia felé igénybe vehető a kübekházi és a tiszaszigeti közúti határátkelőhely is, mindkettő 7-től 19 óráig üzemel - mondta.

Kétórás a várakozás a csanádpalotai autópálya-határátkelőhely kilépő oldalán is. A Románia irányába utazók használhatják az egész nap működő nagylaki és kiszombori közúti átkelőt, vasárnaponként 7 és 15 óra között a magyar és román állampolgárok pedig választhatják a Csanádpalota-Nagylak közúti határátkelőhelyet is - ismertette.

Az utazók a határátkelőhelyek nyitvatartásáról és a várható várakozási időkről bővebben a rendőrség határinfó oldalán (www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo), valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobilapplikáció segítségével tájékozódhatnak.

MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.