Szegedi Fidesz: köszöntjük az egészségügyi dolgozókat!

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

2011 óta július elseje az egészségügyi dolgozók számára Semmelweis-nap, az “anyák megmentőjének” születési évfordulója. Ennek alkalmából sajtóközleményben köszöntötte a szegedi egészségügyi dolgozókat a helyi ellenzék.

,,Különösen fontos az orvosok és ápolók kiemelkedő munkáját elismerni a pandémia nehéz hónapjai után, hiszen önfeláldozásuk nélkül sokkal súlyosabb veszteségekkel vészeltük volna át a járvány legsötétebb időszakát.” – vezeti fel közleményét a párt. Mint írják, mindig lehetne többet tenni azért, hogy az orvosok jobb körülmények között lássák el betegeiket, ugyanakkor

,,a kormány 2010-től kiemelten kezeli az egészségügyben dolgozók erkölcsi és anyagi megbecsülését.”

Szerintük a kabinet a gazdasági lehetőségekhez mérten mindent megtett azért, hogy 2010-hez képest az egészségügyi bérekre fordított források összege közel a két és félszeresére nőjön.

Megemlítik a kormány 2016-ban indított béremelési programját az orvosok, mentősök és ápolók felé, valamint hogy 2010 előtt és azóta is több infrastrukturális beruházás is megtörtént, és a jövő évi költségvetésben is kiemelt szerepet kap az egészségügy. az azt érintő átalakítások nagyrésze pedig már megtörtént. A Szegedi Fidesz azt is kiemelte, hogy szerintük ,,a kórházparancsnoki rendszer beváltotta a hozzáfűzött reményeket, ami a készletgazdálkodás és az irányítás szempontjából is kulcsfontosságú volt.”

,,Köszönjük minden szegedi egészségügyi dolgozónak, hogy helytálltak a legnehezebb időkben is!” – írják közleményük zárásaként.

Előző sztori

Koronavírus: nincs újabb elhunyt, megjelent a rendelet az újabb lazításokról

Következő sztori

IM: Brüsszel nem írhatja elő, hogyan neveljék gyerekeiket a magyarok