Szabadtéri tűzesetek és halálos baleset – a Csongrád-Csanád megyei tűzoltók 24 órája

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleménye beszámol az esetekről, ahova hétfőn illetve ma délelőtt riasztották a hivatásos egységeket: a meleg visszatértével újra megszaporodtak a tüzek, de két balesetnél is szükség volt a segítségükre.

Hétfőn négy szabadtéri tűzesethez riasztották a megye tűzoltóit.

A délutáni órákban tarló égett húsz négyzetméteren veszélytelen környezetben Hódmezővásárhely-Vajhát közelében. A tüzet a város hivatásos egységei hárították el.

Egy Ruzsához közeli tanyán gaz, avar és száraz fű égett ötszáz négyzetméteren, amelyet a ruzsai hivatásos tűzoltók oltottak el.

Szegeden az 502. számú út közelében csaptak fel a lángok ezerötszáz négyzetméteren, ahol olajfák és száraz fű égett. Szintén Szegeden az Udvarhelyi utcában gaz és száraz fű égett kétszáz négyzetméteren veszélytelen környezetben. A szegedi tűzeseteknél a szegedi hivatásos tűzoltók avatkoztak be.

Bordány közelében az 5428. számú út 4. kilométerszelvényében három személygépjármű ütközött. A ruzsai hivatásos tűzoltók a gépjárműveket áramtalanították és megszüntették az üzemanyag folyást. A balesetben nem sérült meg senki.

Kedden a reggeli órákban Kistelek közelében az 5. számú főúton személyautó ütközött tehergépkocsival, majd az árokba sodródott. A műszaki mentést a kisteleki és a szegedi hivatásos tűzoltók végezték, akik a személygépkocsi utasát feszítő-vágó berendezés segítségével emelték ki az összeroncsolódott járműből. A személygépkocsi vezető életét már nem lehetett megmenteni.

Előző sztori

Ukrán embercsempészt tartóztattak le Makón

Következő sztori

Újra beindul a hőségmalom: 1950 „szelleme” kísért?