Siklósi Gergely olimpiai ezüstérmes

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Tokió, 2021. július 25. Siklósi Gergely, miután legyõzte az olasz Andrea Santarellit a férfi párbajtõrözõk egyéni versenyének elõdöntõjében a világméretû koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Makuhari Rendezvényközpontban 2021. július 25-én. MTI/Illyés Tibor

A mérkőzés idegörlő várakozással kezdődött, a találatjelző nem működött megfelelően.

Romain Cannone szerzett előnyt, amit egészen sokáig tartani tudott, de az első 3 perc letelte előtt egyenlített a magyar vívő. Nem volt különösebb gond Siklósi Gergely vívásával, de ellenfele valamivel aktívabb és kezdeményezőbb volt. A szoros küzdelem a második harmadban is maradt, Cannone nagyon taktikusan vívott, Siklósi az egész naphoz képest egy kicsit feszültebb volt. A záró 3 perc előtt komoly, 5 találatos hátrányban volt a magyar párbajtőröző, de a 14-9 az egyben azt is jelentette, hogy a francia 1 ponttal már olimpiai bajnok.

Bár az első találat Siklósi Gergelyé volt, a másodikat Romain Cannone szerezte és megnyerte a döntőt..

SIKLÓSI GERGELY MÉRKŐZÉSEI
A legjobb 32 között
Siklósi Gergely (1.)–
Tung Csao (kínai, 33.) 15:9
A nyolcaddöntőben
Siklósi Gergely–
Husszam Elkord (marokkói, 16.) 15:13
A negyeddöntőben
Siklósi Gergely–
Pak Szang Jung (dél-koreai, 8.) 15:12
Az elődöntőben
Siklósi Gergely
Andrea Santarelli (olasz, 5.) 15:10

Névjegy

A 23 esztendős Siklósi Gergely Tapolcán született. Már a juniorok között letette névjegyét, világbajnokságon egyéniben és csapatban is aranyérmes (2016); a felnőttek közt 2019-ben egyéniben világbajnoki arany-, Európa-bajnokságon a párbajtőrcsapattal bronzérmes lett. Ez volt az első olimpiája.

Előző sztori

A szegedi Sárosi Laura kikapott a korábbi világelsőtől

Következő sztori

1955 júliusa, Szeged: vízjárvány, hastífusz „titokban”