Sport

Siklósi Gergely olimpiai ezüstérmes

Siklósi Gergely olimpiai ezüstérmes

2021. július 25., vasárnap
Siklósi Gergely olimpiai ezüstérmes

A mérkőzés idegörlő várakozással kezdődött, a találatjelző nem működött megfelelően.

Romain Cannone szerzett előnyt, amit egészen sokáig tartani tudott, de az első 3 perc letelte előtt egyenlített a magyar vívő. Nem volt különösebb gond Siklósi Gergely vívásával, de ellenfele valamivel aktívabb és kezdeményezőbb volt. A szoros küzdelem a második harmadban is maradt, Cannone nagyon taktikusan vívott, Siklósi az egész naphoz képest egy kicsit feszültebb volt. A záró 3 perc előtt komoly, 5 találatos hátrányban volt a magyar párbajtőröző, de a 14-9 az egyben azt is jelentette, hogy a francia 1 ponttal már olimpiai bajnok.

Bár az első találat Siklósi Gergelyé volt, a másodikat Romain Cannone szerezte és megnyerte a döntőt..

SIKLÓSI GERGELY MÉRKŐZÉSEI
A legjobb 32 között
Siklósi Gergely (1.)–
Tung Csao (kínai, 33.)15:9
A nyolcaddöntőben
Siklósi Gergely–
Husszam Elkord (marokkói, 16.)15:13
A negyeddöntőben
Siklósi Gergely–
Pak Szang Jung (dél-koreai, 8.)15:12
Az elődöntőben
Siklósi Gergely
Andrea Santarelli (olasz, 5.)15:10

Névjegy

A 23 esztendős Siklósi Gergely Tapolcán született. Már a juniorok között letette névjegyét, világbajnokságon egyéniben és csapatban is aranyérmes (2016); a felnőttek közt 2019-ben egyéniben világbajnoki arany-, Európa-bajnokságon a párbajtőrcsapattal bronzérmes lett. Ez volt az első olimpiája.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.