Sport

Salim Omar ötödik tekvandóban

Salim Omar ötödik tekvandóban

2021. július 24., szombat
Salim Omar ötödik tekvandóban

Az áprilisban Európa-bajnok Salim Omar 46-16-ra kikapott a tekvondósok 58 kilogrammos kategóriájának bronzmérkőzésén a tokiói olimpián, így ötödikként zárt. A 18 éves magyar versenyző - akinek apja, Salim Gergely Tanzániában született, majd 1992-ben dán színekben olimpiai bajnok lett - szombaton a világbajnoki címvédő Dzsang Dzsunnal csapott össze. A dél-koreai rivális fizikális fölényben volt azáltal, hogy jóval magasabb Salimnál, akinek így nem sikerültek a támadásai. Az első menet után 12-6-ra vezetett az ázsiai rivális, aki a másodikban 38-15-re elhúzott az elbizonytalanodó magyartól. A harmadik két perc már csak formalitás volt, a végeredmény 46-16 lett Dzsangnak.

Ezt megelőzően egyetlen magyar tekvondós szerepelt olimpián, méghozzá Salim Omar nagybátyja, Salim József, aki a 2000-es, sydneyi játékokon szintén ötödik lett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.