Salim Omar ötödik tekvandóban

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Tokió, 2021. július 24. A magyar Salim Omar (kékben) és a késõbbi gyõztes dél-koreai Jang Jun küzd a férfi tekvondósok 58 kilogrammos kategóriájának bronzmérkõzésén a világméretû koronavírus-járvány miatt elhalasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Makuhari Rendezvényközpontban 2021. július 24-én. MTI/Czeglédi Zsolt

Az áprilisban Európa-bajnok Salim Omar 46-16-ra kikapott a tekvondósok 58 kilogrammos kategóriájának bronzmérkőzésén a tokiói olimpián, így ötödikként zárt. A 18 éves magyar versenyző – akinek apja, Salim Gergely Tanzániában született, majd 1992-ben dán színekben olimpiai bajnok lett – szombaton a világbajnoki címvédő Dzsang Dzsunnal csapott össze. A dél-koreai rivális fizikális fölényben volt azáltal, hogy jóval magasabb Salimnál, akinek így nem sikerültek a támadásai. Az első menet után 12-6-ra vezetett az ázsiai rivális, aki a másodikban 38-15-re elhúzott az elbizonytalanodó magyartól. A harmadik két perc már csak formalitás volt, a végeredmény 46-16 lett Dzsangnak.

Ezt megelőzően egyetlen magyar tekvondós szerepelt olimpián, méghozzá Salim Omar nagybátyja, Salim József, aki a 2000-es, sydneyi játékokon szintén ötödik lett.

Előző sztori

SZILÁGYI ÁRON OLIMPIAI BAJNOK!

KÉPGALÉRIA!
Következő sztori

Keleti varázs és lótusz ünnep a Füvészkertben