/

Pangás a szegedi hőségben

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Végigjártuk Szegedet a Glattfelder Gyula tértől a Kárász utcáig a délutáni csúcsmelegben. Sem szökőkútban fürdőket, sem félmeztelenül flangálókat nem találtunk.

A képek mellett megkérdeztünk pár járókelőt, hogy viselik el a hőséget és hogy tudják-e, mi ilyenkor az általános orvosi ajánlás. A legtöbben azzal voltak tisztában, hogy keresni kell az árnyékot és sok vizet kell inni. Voltak azonbam, a Stefánián és a Palánkon megszólaltatottak között, akik nem tudják, mennyire iható a víz a kihelyezett kutakban.

Akárhogy is, az országos tisztifőorvos egyik legfontosabb ajánlását, akarva-akaratlanul, a lakók többsége betartotta: a legmelegebb órákban (11:00 – 15:00) ne tartózkodjunk a napon. Valószínűleg nem kellett külön kérni senkit, hogy ezt betartsa.

Az év harmadik hőhullámát a pénteki nap folyamán egy durva hidegfront töri le. Igaz, a hőmérséklet várhatóan így is “csak” 30 fok köré esik le. A heves zivatarok azonban várhatóan nem maradnak el.

Előző sztori

Szegedet sem kerüli el a holnap érkező hidegfront

Következő sztori

Nem csak a határátkelők, de rendőrök is észrevették a teherautót