Közélet

Pangás a szegedi hőségben

Pangás a szegedi hőségben

2021. július 8., csütörtök
Pangás a szegedi hőségben

Végigjártuk Szegedet a Glattfelder Gyula tértől a Kárász utcáig a délutáni csúcsmelegben. Sem szökőkútban fürdőket, sem félmeztelenül flangálókat nem találtunk.

A képek mellett megkérdeztünk pár járókelőt, hogy viselik el a hőséget és hogy tudják-e, mi ilyenkor az általános orvosi ajánlás. A legtöbben azzal voltak tisztában, hogy keresni kell az árnyékot és sok vizet kell inni. Voltak azonbam, a Stefánián és a Palánkon megszólaltatottak között, akik nem tudják, mennyire iható a víz a kihelyezett kutakban.

Akárhogy is, az országos tisztifőorvos egyik legfontosabb ajánlását, akarva-akaratlanul, a lakók többsége betartotta: a legmelegebb órákban (11:00 - 15:00) ne tartózkodjunk a napon. Valószínűleg nem kellett külön kérni senkit, hogy ezt betartsa.

Az év harmadik hőhullámát a pénteki nap folyamán egy durva hidegfront töri le. Igaz, a hőmérséklet várhatóan így is "csak" 30 fok köré esik le. A heves zivatarok azonban várhatóan nem maradnak el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.