Sport

Nemzetközi kupában indul a Szedeák

Nemzetközi kupában indul a Szedeák

2021. július 13., kedd
Nemzetközi kupában indul a Szedeák

A Naturtex-SZTE-Szedeák a tavalyi szezonban megszerzett történelmi bronzérmével egyben jogot szerzett arra, hogy a 2021-22-es idényben elinduljon a FIBA EuropeCup sorozatban. Klub él is a lehetőséggel, így a következő évben a nemzetközi sorozatban is pályára lépnek.

– A szponzorainkkal együtt hoztuk meg a döntést, ők is szerették volna, ha már kivívtuk ezt az indulási jogot, akkor éljünk is vele. A klubnak is egy izgalmas kihívás az európai kupaszereplés, egyben nehéz is, mert ismeretlen terepen vagyunk. Reméljük, sikerül megfelelni annak a rengeteg új előírásnak, amelyek a FIBA részéről köteleznek bennünket a meccsrendezés kapcsán. Beletanulunk ebbe, és reméljük, az első év nehézségeinek később hasznát vesszük – mondta dr. Kardos Péter, a Naturtex-SZTE-Szedeák elnöke.

Egyelőre az a kérdéses, hogy selejtezőt kell játszania a csapatnak, vagy sem, ez a nevezésektől, valamint a magyar bajnokság FIBA általi besorolásától függ. Amennyiben selejtezni kell, akkor azt szeptember 22-én és 29-én rendezik. A csoportban három hazai és három idegenbeli találkozón lépnénk pályára nagyjából másfél hónap alatt, majd az ott elért eredmények alapján eldől, hogyan alakulnak a továbbiak.

Folyamatosan dolgoznak a keret kialakításán

Közben zajlik a csapatépítés is, az már eldőlt, hogy tavalyi játékosaink közül Zach Brown és James Dickey is a Bundesligában játszik a következő szezonban, míg az amerikai Keandre Cook már biztos, hogy a Szedeákban folytatja. – A tavalyi év során remek volt az együttműködés a négy külföldi játékosunkkal. Különösen a két fiatal amerikai játékos tudott olyan információkat adni a saját ügynökségüknek, amely alapján érezhető volt, hogy ezek az ügynökségek szívesen dolgoznának velünk a továbbiakban. Ez segít a jó légiósok kiválasztásában – tette hozzá Kardos Péter

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.