/

Nem volt halálos áldozata a koronavírusnak hétvégén!

Az elhunytak száma a vírus kezdete óta 30 020 fő

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A beoltottak száma 5 596 543 fő, közülük 5 374 864-en már a második oltását is megkapták. 161 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 809 262 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. A gyógyultak aránya is folyamatosan nő, a számuk jelenleg 745 848 fő, az aktív fertőzöttek pedig 33 394 főre csökkentek. 55 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 9-en vannak lélegeztetőgépen.

A hétvégi összesített adatok alapján egy ember sem hunyt el koronavírus-fertőzés következtében.

 Magyarország a teljes átoltottságot tekintve továbbra is az elsők között van az Európai Unióban, így járványügyi szempontból hazánk az egyik legbiztonságosabb ország. Az új, agresszív delta vírusmutáns azonban több európai országban erősen terjed, ezért kérjük, hogy aki még nem oltatta be magát, tegye meg.

Az Operatív Törzs a megelőzés érdekében Európában elsőként lehetővé teszi a harmadik oltást mindenkinek, augusztus 1-től. Továbbá a még be nem oltott időseket személyesen is fel fogják keresni a háziorvosok, orvostanhallgatók segítségével. Az oltás beadása megtörténhet a háziorvosi rendelőben vagy az idős otthonában is.

koronavirus.gov.hu

Előző sztori

Szép magyar eredmények férfi triatlonban is

Következő sztori

Márton Anna éremért vívhat ma délután