Egészség

Nálunk még alacsonyak a számok: elhunyt 2 beteg, 64 az új fertőzött

Nálunk még alacsonyak a számok: elhunyt 2 beteg, 64 az új fertőzött

2021. július 16., péntek
Nálunk még alacsonyak a számok: elhunyt 2 beteg, 64 az új fertőzött

Továbbra is stagnálnak a járványadatok, napról napra alacsony számokat produkálnak a statisztikák, azonban csak idő kérdése, hogy hazánkba is berobbanjon a koronavírus-világjárvány agresszívebb, gyorsan terjedő változata, a delta variáns.

A beoltottak száma 5 559 178 fő, közülük 5 268 814-en már a második oltását is megkapták. Tegnap 64 új fertőzöttet igazoltak,és elhunyt két beteg, így az elhunytak száma 30 015 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 742 632 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 36 078-ra csökkent. 86 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 10-en vannak lélegeztetőgépen.

Magyarország a teljes átoltottságot tekintve második az Európai Unióban, így járványügyi szempontból hazánk továbbra is az egyik legbiztonságosabb ország. Ma reggel Orbán Viktor a Kossuth Rádióban adott interjújában leginkább a negyedik hullámra való felkészülésről beszélt, amiről alábbi cikkünkben olvashat:

https://szegedma.hu/2021/07/orban-viktor-lehetove-tesszuk-a-harmadik-oltas-felvetelet

koronavirus.gov.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.