Nálunk még alacsonyak a számok: elhunyt 2 beteg, 64 az új fertőzött

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Továbbra is stagnálnak a járványadatok, napról napra alacsony számokat produkálnak a statisztikák, azonban csak idő kérdése, hogy hazánkba is berobbanjon a koronavírus-világjárvány agresszívebb, gyorsan terjedő változata, a delta variáns.

A beoltottak száma 5 559 178 fő, közülük 5 268 814-en már a második oltását is megkapták. Tegnap 64 új fertőzöttet igazoltak,és elhunyt két beteg, így az elhunytak száma 30 015 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 742 632 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 36 078-ra csökkent. 86 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 10-en vannak lélegeztetőgépen.

Magyarország a teljes átoltottságot tekintve második az Európai Unióban, így járványügyi szempontból hazánk továbbra is az egyik legbiztonságosabb ország. Ma reggel Orbán Viktor a Kossuth Rádióban adott interjújában leginkább a negyedik hullámra való felkészülésről beszélt, amiről alábbi cikkünkben olvashat:

koronavirus.gov.hu

Előző sztori

Orbán Viktor: Lesz harmadik oltás, és lesz, akiknek KÖTELEZŐ is!

Következő sztori

Viharkárok, kigyulladt ház és égő aljnövényzet – ilyen volt a megyei tűzoltók tegnapja