Mindenkinek FÁJNI FOG – számolták ki az új, baloldali adópolitika hatását

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az utolsó baloldali kormány adópolitikája, és a mostani kampányban eljetett félmondatok alapján, alig negyed órás műsorban foglalta össze a Patrióta azt, hogyan is nézne ki egy új, baloldali kormány adópolitikája Magyarországon. Riasztó számok következnek!

A műsorban a személyi jövedelemadót, a társasági adót és “karbonadót” elemezték ki, és ezek alapján mutatták be – indoklással együtt – a várható legfontosabb változásokat, ami szerintük

“mindenkinek fájni fog!”

Most 15% a személyi jövedelemadó kulcsa, ezt 30% körülire emelnék – nyilatkozta Karácsony Gergely az ATV-ben – idézik a műsorban. Idézik azt is, hogy a kormányellenes tömb szerint “baj” az, hogy most Magyarországon annyira alacsony (9%) a társasági adó, hogy emiatt”adóparadicsom” lett az ország. Vagyis a külföldi cégek ide hordják a termelést, itt történnek a beruházások, mert itt kedvezőbb feltételek vannak, mint más országokban.

A műsorban elhangzik az is, hogy

az ellenzék mostanában bemutatott gazdaságpolitikai programja szerint lényegében megszűntetnék a gyerekek után járó családi adókedvezményt.

Az elemzés szerint radikálisan nőne mindenki számára az adóteher, magasabb lenne a személyi jövedelemadó kulcsa, a társasági adót is sávosítanák, az úgynevezett “karbonadó” pedig több ezer milliárdot venne ki a magyar emberek zsebéből, és leradírozná a “rezsicsökkentést” – magyarázták.

A műsor itt megnézhető:

Előző sztori

Koronavírus: 44 újabb fertőzött, nincs elhunyt

Következő sztori

Hétfőtől újabb forgalomkorlátozások lesznek Szegeden