Sport

MILÁK KRISTÓF OLIMPIAI BAJNOK

MILÁK KRISTÓF OLIMPIAI BAJNOK

2021. július 28., szerda
MILÁK KRISTÓF OLIMPIAI BAJNOK

Már az előfutamokat is uralta Milák Kristóf, aki ugyanebben a számban Európ- és világbajnoki címet is nyert. Az olimpiai döntő előtti bemutatásra látható nyugalommal és érezhető magabiztossággal érkezett a medencéhez és mindez az úszására is megmaradt.

Világcsúcsrészidőn belül kezdték a futamot, Milák Kristóf a második helyen fordult 100 méternél a dél-afrikai Chad le Clos mögött. Az utolsó fordulónál már Milák vezetett, majd begyújtott a rakétákat és állva hagyta a mezőnyt. Ahogy azt tervezte is, olimpiai csúccsal, 1:52.25-tel lett olimpiai bajnok- majd 2,5 másodperccel verve a mezőnyt.

A döntő másik magyar úszója, Kenderesi Tamás remek úszással kevéssel, 7 századdal maradt le a dobogóról és 1:54.52-vel a negyedik helyen zárt.

Milák Kristóf a 2019-es kvangdzsui világbajnokságon világcsúccsal aranyérmet nyerő 21 éves úszó messze a legjobb idővel lett döntős, több mint két másodperccel jobb a kvalifikációs ideje minden vetélytársánál. A szaklapok szerint ő lehet az első úszó, aki 1:50 alatt ússza a 200 pillangót. Már az is óriási dolog volt, amikor két éve átadta a múltnak Michael Phelps csúcsát.

Kenderesi Tamás Fotó: MTI/Kovács Tamás

FÉRFI 200 PILLANGÓ, DÖNTŐ
1. Milák Kristóf (MAGYARORSZÁG) 1:51.25 – olimpiai csúcs

2. Honda Tomoru (Japán) 1:53.73
3. Federico Burdisso (Olaszország) 1:54.45
4. Kenderesi Tamás (MAGYARORSZÁG) 1:54.52

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.