Milák fantasztikus-ezüstérem 100 méter pillangón

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Milák Kristóf hatalmas második 50 métert úszott, 49.68-as új egyéni és Európa-csúcsot ért el a 100 pillangó döntőjében – de ezen a napon ez is kevés volt ahhoz, hogy legyőzze az amerikaiak sztárját, a 49.45-tel új világrekordot felállító Caeleb Dresselt. A rajtot Dressel kapta el a legjobban, az amerikai az első helyen fordult 50-nél, Milák a 2-3. helyen volt, a második 50 méteren óriásit hajrázott, de végül a benyúlásnál már nem sikerült a nagyobb bravúr-a fal is rosszul jött ki: 0.23 század másodperccel Dressel nyert, Milák Kristóf második lett.

A gyõztes amerikai Caeleb Dressel és a második helyezett Milák Kristóf a célban a 100 méteres pillangóúszás döntõjében Fotó: MTI/Kovács Tamás

Caeleb Dressel új világcsúcsot úszott, 49.45 a világ legjobb ideje mától. Milák Kristóf új európai rekorddal 49.68-as időt ért el – fél másodpercet javítva saját legjobbján.

 Hihetetlenül boldog és elégedett vagyok ezzel a teljesítménnyel. Ez volt életem egyik – ha nem a – legkomolyabb csatája. Jól éreztem magam, reménykedtem, hogy el tudom kapni Dresselt. Ha jobban sikerül a fal, akkor lehet, hogy megvan, de így is nagyon elégedett vagyok. Ha jól emlékszem, akkor az Európa-csúcsot azt most megúsztam és egyre közelebb vagyok Dresselhez, úgyhogy, egyre jobban félhet, és remélem egyszer sikerül is megelőznöm, de addig is sok sikert kívánok neki- mondta a döntő után Milák Kristóf.

Tokiói olimpia, 100 méter pillangó
1. Caeleb Dressel (Egyesült Államok) 49.45
2. Milák Kristóf (Magyarország) 49.68
3. Noe Ponti (Svájc) 50.74

Előző sztori

Csak a Laposon lehet a Tiszában fürdeni, másutt nem, de nem is szoktak

Következő sztori

Nemzetközi tudományos diákolimpián remekeltek magyar diákok, köztük egy szegedi lány is