Sport

Milák fantasztikus-ezüstérem 100 méter pillangón

Milák fantasztikus-ezüstérem 100 méter pillangón

2021. július 31., szombat
Milák fantasztikus-ezüstérem 100 méter pillangón

Milák Kristóf hatalmas második 50 métert úszott, 49.68-as új egyéni és Európa-csúcsot ért el a 100 pillangó döntőjében – de ezen a napon ez is kevés volt ahhoz, hogy legyőzze az amerikaiak sztárját, a 49.45-tel új világrekordot felállító Caeleb Dresselt. A rajtot Dressel kapta el a legjobban, az amerikai az első helyen fordult 50-nél, Milák a 2-3. helyen volt, a második 50 méteren óriásit hajrázott, de végül a benyúlásnál már nem sikerült a nagyobb bravúr-a fal is rosszul jött ki: 0.23 század másodperccel Dressel nyert, Milák Kristóf második lett.

A gyõztes amerikai Caeleb Dressel és a második helyezett Milák Kristóf a célban a 100 méteres pillangóúszás döntõjében Fotó: MTI/Kovács Tamás

Caeleb Dressel új világcsúcsot úszott, 49.45 a világ legjobb ideje mától. Milák Kristóf új európai rekorddal 49.68-as időt ért el – fél másodpercet javítva saját legjobbján.

Hihetetlenül boldog és elégedett vagyok ezzel a teljesítménnyel. Ez volt életem egyik – ha nem a – legkomolyabb csatája. Jól éreztem magam, reménykedtem, hogy el tudom kapni Dresselt. Ha jobban sikerül a fal, akkor lehet, hogy megvan, de így is nagyon elégedett vagyok. Ha jól emlékszem, akkor az Európa-csúcsot azt most megúsztam és egyre közelebb vagyok Dresselhez, úgyhogy, egyre jobban félhet, és remélem egyszer sikerül is megelőznöm, de addig is sok sikert kívánok neki- mondta a döntő után Milák Kristóf.

Tokiói olimpia, 100 méter pillangó
1. Caeleb Dressel (Egyesült Államok) 49.45
2. Milák Kristóf (Magyarország) 49.68
3. Noe Ponti (Svájc) 50.74

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.