Megverték az olimpiai házigazdát, negyeddöntősök a női vízipólósaink

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

17-13-ra győzőtt Bíró Attila világbajnoki bronzérmes és világliga-második együttese a nyári olimpiai játékoknak otthont adó Japánokkal szemben. Bár egy csoportmérkőzés Kína ellen még hátra van, egy döntetlennel és két győzelmével biztossá vált a továbbjutás a negyeddöntőbe a mieink számára.

Vályi gyorsaságának köszönhetően magyar támadással indult a mérkőzés és a csapatkapitány Keszthelyi révén sikerült is megszerezni a vezetést. Miután több magyar támadás is sikertelen volt, Inaba centerből egyenlített, de Parkes szép találatának köszönhetően nem maradt sokáig döntetlen az állás. A japánok némi meglepetésre hatékonyabban támadtak, mint riválisuk, 4-2 után Gurisatti szépített, de az első negyed után a hazaiak álltak jobban.

A második nyolc perc eredménytelen távoli lövésekkel indult, egy megúszás után azonban Szilágyihoz került a labda és ő már nem hibázott. A japánok kettős fórban ismét előnybe kerültek, de Szilágyinak köszönhetően egy szép akció végén ismét sikerült egyenlíteni. Ebben a szakaszban a dunaújvárosi pólós vitte a hátán a csapatot, sorozatban harmadik góljával pedig már a magyaroknál volt az előny. A házigazdák azonban tapadtak, Arima ötméterese után 6-6 volt az állás, majd Kudo megúszása után már újra a rivális vezetett. A védekezés egyik oldalon sem működött igazán a játék során, Parkes pedig a második negyed hajrájában már a meccs 14. gólját jegyezte.

Döntetlennel és egy kimaradt japán emberelőnnyel kezdték a mérkőzés második félidejét a felek, Parkes remek góljával pedig ismét átvették a vezetést a magyarok, akik ezzel együtt nagyon sok helyeztet elpuskáztak, Inaba és Hasida második találatával pedig újra a hazaiaknál volt az előny. Parkes negyedik és ötödik gólját lőtte, a két találat között azonban Arima is betalált ötméteresből, így Keszthelyi közeli találatával ismét csak egy góllal tudtak ellépni a magyarok. A negyed aztán Gurisatti centerből lőtt góljával zárult, így a záró felvonás előtt 12-10 volt “ide”.

A negyedik negyed az először eredményes Vályi közeli góljával indult, s úgy tűnt, végre sikerül leszakítani az ellenfelet. Gangl védése után Keszthelyi növelte négygólosra a különbséget, a házigazdák pedig láthatóan elfáradtak. Parkes hatodik, Inaba harmadik és Arima negyedik találatával háromgólosra csökkent ugyan a magyar előny, de a győzelem már nem forgott veszélyben. A hajrában még Gurisatti és Inaba is eredményes volt, a végeredményt pedig Szilágyi állította be egy megúszás végén.

A magyar női vízilabda-válogatott vasárnap Kína ellen játszza utolsó csoportmérkőzését, aminek különösebb tétje már nincs, hiszen biztosan ott lesznek az egyenes kieséses szakaszban.

(MTI)

Előző sztori

Lépjen rá a Meseösvényre szombaton ön is a gyermekével

Következő sztori

Boldogkői Zsolt: Tegyük kötelezővé a koronavírus elleni védőoltást!