Sport

Megvan az első magyar aranyérem-ez történt Tokióban szombaton

Megvan az első magyar aranyérem-ez történt Tokióban szombaton

2021. július 24., szombat
Megvan az első magyar aranyérem-ez történt Tokióban szombaton

Sorozatban harmadik olimpiáján is aranyérmes lett Szilágyi Áron. A fináléban az olasz Luigi Samelét könnyed vívással, 15:7-re múlta felül, így harmadszor is aranyérmes, ami ebben a versenyszámban korábban még senkinek sem sikerült. Decsi Tamás és Szatmári András a legjobb 32 között búcsúzott ebben a számban.

Salim Omar vereséggel kezdett a taekwondósok versenyében, de olasz legyőzője döntőbe jutott, így a magyar versenyző vigaszágon folytathatta, ott azonban a bronzmeccsen vereséget szenvedett koreai ellenfelétől és ötödik helyen végzett.

Hosszú Katinka ugyan önmagához képest mérsékelt időt úszott a 400 vegyes előfutamában, de azért a hetedik helyen becsúszott a döntőbe – a 17 éves Mihályvári-Farkas Viktória mögött! Lesz döntősünk férfi 400 vegyesen is: Verrasztó Dávid a negyedik legjobb idővel kvalifikálta magát a fináléba. Mindkét döntőre magyar idő szerint vasárnapra virradóra kerül sor.

Mészáros Eszter 20. helyen végzett a női 10 méteres légpuska kvalifikációjában, így nem jutott be a szám döntőjébe.

Csernoviczki Éva iponnal kezdett, de a második körben vereséget szenvedett világbajnok japán ellenfelétől.

A Pergel Szandra - Szudi Ádám asztalitenisz vegyespáros 4-0-ra kikapott hongkongi ellenfelétől.

Gálos Roland ökölvívő a második menetben elszenvedett bordatörése ellenére végigküzdötte a mérkőzést, 5-0-ás vereséget szenvedett kazah riválisától.

Valter Attila hivatalosan nem fejezte be a tokiói olimpia országúti kerékpáros mezőnyversenyét.

Bemutatkozott az első szegedi olimpiai résztvevő is, Tóth Cecília a 3X3 koásrlabda nyitómeccsét vezette.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.