Meteor

Másodfokú riasztásokat adtak ki felhőszakadás veszélye miatt

Másodfokú riasztásokat adtak ki felhőszakadás veszélye miatt

2021. július 11., vasárnap
Másodfokú riasztásokat adtak ki felhőszakadás veszélye miatt

Az előrejelzés szerint a nap folyamán az országban bárhol adhatnak még ki további másodfokú riasztásokat a felhőszakadás veszélye miatt. Emellett zivatarveszély miatt az egész országban elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Többfelé és több alkalommal várható zivatartevékenység. A zivatarokat átmenetileg viharos széllökés, kisméretű jég, és elsősorban felhőszakadás kísérhet: egyes zivatarcellákból rövid idő alatt 30-50, néhol akár 70-80 millimétert meghaladó mennyiségű csapadék hullhat.

Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője az MTI-nek azt hangsúlyozta: már térdig érő vízfolyás is elég ahhoz, hogy elmozdítson egy autót. Ezért nagyon fontos, hogy ha valahol összegyűlt az esővíz, vagy villámárvíz alakult ki, ne hajtsanak át a vízen autóval. Felhívta a figyelmet, hogy a tűzoltók technikája nem alkalmas 30 centiméternél alacsonyabb víz kiszivattyúzására.

Az OKF szóvivője azt is kiemelte, hogy ha valakinek beázik az otthona, addig nem érdemes eltávolítani a vizet, amíg a víz visszafolyására, újbóli épületbe szivárgására lehet számítani, mert az csak további károkhoz vezet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.