Már nyitáskor tömve volt az ország legnagyobb Aldija Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Csütörtökön megnyílt Magyarország legnagyobb alapterületű ALDI-áruháza Szegeden. Ez a vállalat harmadik üzlete a városban, amelyet egy korábbi kereskedelmi egység helyén, a Makkosházi körút 29. szám alatt alakított ki az áruházlánc. Olvasói beszámoló alapján óriási érdeklődés övezte a nyitást.

Három hónap alatt készült el

Csütörtök óta újabb ALDI-egység várja Szegeden a vásárlókat: a Móravárosban és az Újrókus városrészben található eddigi két üzlet mellett egy harmadik áruházat nyitott a vállalat a Makkosházi körút és a Csongrádi sugárút találkozásánál, a Makkosházi körút 29. szám alatt. Az áruháznak otthont adó épületben korábban is kereskedelmi tevékenység folyt, az ingatlant az ALDI Magyarország mintegy három hónap alatt újította fel számos modern gépészeti és környezetvédelmi megoldást alkalmazva, miközben megtartotta a megjelenésében jellegzetes épület értékeit.

A legnagyobb Aldi

„Egy forgalmas közlekedési csomópontnál, a villamoshálózat mellett nyílik meg harmadik szegedi egységünk. 2000 négyzetméteres alapterületével és a szokásosnál mintegy 40%-kal nagyobb, közel 1500 négyzetméteres eladóterével ez a legnagyobb magyarországi áruházunk, amely rendkívül komfortossá teszi a bevásárlást, és nagyobb árumennyiség kihelyezésére is lehetőséget biztosít” – mondta Bernhard Haider, az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. országos ügyvezető igazgatója a nyitás kapcsán.

Adománygyűjtéssel nyitottak

A felújítás során modern, direkt elpárologtatású hőszivattyús rendszert épített be a vállalat, amely az épület hűtését és fűtését is alacsony energiafelhasználás mellett biztosítja. Megújult az ingatlan elektromos hálózata, illetve külső parkolója is. Az ALDI együttműködik a Kisállatokért és Környezetért Alapítvánnyal és az áruház nyitásának napján adománygyűjtő standot biztosít az épület kijáratánál, ahol a vásárlók leadhatják adományaikat, amelyeket a nap végén az ALDI eljuttat a gazdátlan társállatok befogadását és környezetvédelmi oktatást folytató, hódmezővásárhelyi székhelyű szervezet számára.

Új munkahelyeket teremtett

„Országosan modernizáljuk üzleteink belső kialakítását, így a szegedi üzletünkben is a legfrissebb vállalati dizájn szerint alakítottuk ki a belső teret. A zöldség-gyümölcs pult a bejáratnál található, az „Azon melegében” elnevezésű látványpékségeink is nagyobb bútorokat kaptak, így közel 50, helyben sült édes és sós péksütemény, illetve kenyér közül választhatnak a vásárlók. Látványpékségeink bútorzata esztétikus és higiénikus megjelenítést biztosít a termékek számára, a vásárlók pedig fém fogóeszközzel választhatnak a frissen sült pékáruk közül” – sorolja a szegedi üzlet újdonságait Bernhard Haider.

Az ALDI a beruházással mintegy 20 új kereskedelmi munkahelyet hozott létre, így a vásárlók az áruházlánctól megszokott, magas színvonalú, gyors, segítőkész és udvarias kiszolgálásban részesülnek a vállalat harmadik szegedi üzletében is.

Tömve volt a nyitáskor

Olvasónk beszámolója alapján délelőtt 11 órakor egy gombostűt sem lehetett volna leejteni az üzletben, akkora érdeklődés övezte a nyitást. Elmondása szerint már alig volt szabad bevásárlókocsi a parkolóban, a bejáratnál pedig a biztonsági őr folyamatosan számlálta, hány vásárló tartózkodik az áruházban, hogy a járványügyi korlátozásokat precízen betarthassák. Megemlítette, hogy a kijáratnál lufikkal várták a kisgyerekes családokat.

–Elképesztően sok ember gyűlt össze a boltban. Kíváncsi vagyok, vajon akkor mennyien lettek volna, ha hétvégén nyit az áruház. A személyzet és a biztonságiak nagyon kedvesek voltak, szerintem sok törzsvásárlót szereztek a mai nap – zárta sorait az olvasó, akitől az alábbi fényképet kaptuk.

Előző sztori

Ezekre a dolgokra kíváncsi a kormány a legújabb nemzeti konzultációban

Következő sztori

A bruttó fizetés száz százalékára emelik a csecsemőgondozási díjat