Kétéves gyermeket mentettek meg a szegedi tűzoltók

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A szerdai nap mozgalmasan telt a Csongrád-Csanád megyei katasztrófavédőknél: több lehasadt faághoz riasztották őket, műszaki mentést hajtottak végre egy belvárosi balesetnél és egy kétéves kisfiút is kiszabadítottak Szegeden, aki magára zárta a kocsit.

Szerdán Szentesen és Makón is lehasadt faághoz riasztották a városok hivatásos egységét. Szentesen a távvezetéken lógott több méteres magasságban egy nagy méretű ág, Makón pedig a gyalogosok forgalmát is veszélyeztette a szintén több méteres magasságban leszakadt faág. A tűzoltók rövid idő alatt elvégezték a műszaki mentést, senki sem sérült meg. 

Később Szegeden két kocsi karambolozott, ahol a műszaki mentést a szegedi tűzoltók végezték el. A balesetben két ember sérült meg. 

Véletlenül bezárta magát az autóba egy kétéves kisgyermek szerdán délután Szegeden. A Bodzafa utcába riasztották a város egységét, a tűzoltók az egyik hátsó ablakot kitörve szabadították ki a gyermeket. A kicsi szerencsére nem sérült meg, szerencséje volt, hiszen ebben a hőségben egy felhúzott ablakú autó percek alatt felforrósodik, ami akár végzetessé is válhatott volna a gyermek számára.

Csongrád Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Előző sztori

Kapás Boglárka egy hellyel csúszott le a dobogóról 200 méter pillangón

Következő sztori

Rátámadt egy nőre és annak gyerekeire, majd csomagolással együtt megette a náluk lévő sütit