Hírzóna

Kétéves gyermeket mentettek meg a szegedi tűzoltók

Kétéves gyermeket mentettek meg a szegedi tűzoltók

2021. július 29., csütörtök
Kétéves gyermeket mentettek meg a szegedi tűzoltók

A szerdai nap mozgalmasan telt a Csongrád-Csanád megyei katasztrófavédőknél: több lehasadt faághoz riasztották őket, műszaki mentést hajtottak végre egy belvárosi balesetnél és egy kétéves kisfiút is kiszabadítottak Szegeden, aki magára zárta a kocsit.

Szerdán Szentesen és Makón is lehasadt faághoz riasztották a városok hivatásos egységét. Szentesen a távvezetéken lógott több méteres magasságban egy nagy méretű ág, Makón pedig a gyalogosok forgalmát is veszélyeztette a szintén több méteres magasságban leszakadt faág. A tűzoltók rövid idő alatt elvégezték a műszaki mentést, senki sem sérült meg. 

Később Szegeden két kocsi karambolozott, ahol a műszaki mentést a szegedi tűzoltók végezték el. A balesetben két ember sérült meg. 

Véletlenül bezárta magát az autóba egy kétéves kisgyermek szerdán délután Szegeden. A Bodzafa utcába riasztották a város egységét, a tűzoltók az egyik hátsó ablakot kitörve szabadították ki a gyermeket. A kicsi szerencsére nem sérült meg, szerencséje volt, hiszen ebben a hőségben egy felhúzott ablakú autó percek alatt felforrósodik, ami akár végzetessé is válhatott volna a gyermek számára.

Csongrád Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.