Kerékpárokat regisztrál a Szegedi Rendőrfőkapitányság

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A ,,BikeSafe” nevű kezdeményezés keretében A Szegedi Rendőrkapitányság munkatársai júliusban is várják a kerékpárosok jelentkezését az ingyenes regisztrációra – írja a police.hu.

A Szegedi Rendőrkapitányság kerékpár-regisztrációt szervez 2021. július 13-án 14 és 18 óra között. A szakemberek a Párizsi körút 16-22. szám alatt várják a programba jelentkezőket. A „BikeSafe” célja a kerékpár-eltulajdonítások megelőzése, azok számának visszaszorítása és a felderített esetek kapcsán megtalált biciklik beazonosítása.

A nyilvántartásba vétel alkalmával a kétkerekűek mindegyikére egy biztonsági matrica kerül jól látható helyre, ami vizuálisan megjeleníti a regisztráció tényét. A kerékpár tulajdonosa egy adatlap kitöltésével nyilatkozik saját, valamint biciklije adatairól. A rendőrök várják azon kerékpár-tulajdonosokat, akik szeretnék kihasználni az ingyenes regisztráció előnyét.

A rendőrség azt kéri, hogy a regisztrációhoz mindenki vigye magával személyazonosító igazolványát, kerékpárját és amennyiben van, úgy a kerékpár tulajdonjogát igazoló iratot.

Előző sztori

Hogyan ne okozzunk szabadtéri tűzesetet?

Következő sztori

“A Sátán vette át a hatalmat Európában és mindent tönkre akar tenni”