Jövő vasárnaptól újra változik a forgalmi rend a Híd utca környékén

A Szeged Pólus Fejlesztési Nonprofit Kft. közleménye

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Augusztus 1-jén (vasárnap) újabb forgalmi változások lépnek érvénybe a Híd utca felújítása miatt, melyek a tervek szerint augusztus 22-éig tartanak. Az Oskola utca átépítése is folytatódik, ott is tovább módosul a forgalmi rend. Köszönjük türelmüket. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

A kerékpárosokat és a közösségi közlekedést segítő átalakításokat végeznek a megújuló Oskola utcában, a Belvárosi híd lábánál lévő csomópontban és a Stefánián.

Augusztus 1-jén (vasárnap) üzemkezdettől tervezetten augusztus 22-éig lezárják a Belvárosi híd szegedi hídfőjében lévő csomópontot Stefánia és a Vár utca között, az érintett oldalon vízvezeték-rekonstrukció és részleges burkolatépítés miatt. A hídfőben átmenetileg továbbra sem működik a jelzőlámparendszer. Korlátozzák az autók, a kerékpárosok, valamint a buszok és a trolibuszok forgalmát.

  • Ebben az időszakban az autósforgalom számára Újszeged irányából teljesen lezárják a Belvárosi hidat; a közúti forgalmat a Torontál téren a Vedres utca, illetve a Népkert sor felé terelik. Újszeged felől csak a közösségi közlekedés, a hulladékszállítás és az építési forgalom hajthat fel a hídra.
  • Szeged irányából az autósok átmenetileg a Deák Ferenc utca felől hajthatnak fel a hídra, a posta elől balra továbbra sem kanyarodhatnak ki. A Stefániát átmenetileg lezárják a Vár utca és a Híd utca között.
  • A Roosevelt tér felől is lezárják a jobbra, a hídra tartó irányt, kerülni a Victor Hugo utca–Deák Ferenc utca–Híd utca–Belvárosi híd vagy a Victor Hugo utca–Kelemen utca irányban lehet.
  • Mivel a hídfőben az útszegélyeken is dolgoznak, ebben az időszakban a kerékpárosokat csak járművüket tolva, gyalogosan engedik fel a híd mindkét oldalán. A gyalogosok mindkét irányban mindkét oldalon mehetnek.
  • Az 5 és 7 trolibuszok továbbra is a Bartók térig járnak, onnan trolipótló buszok szállítják az utasokat. A Széchenyi téren az eredeti megállóhelyükön állnak meg, és onnan egyenesen mennek fel a hídra. A 9-es és 19-es trolivonalon végig trolipótlók járnak, ideiglenes megállójuk továbbra is a Széchenyi tér 11. (az önkormányzat szürke épülete) előtt lesz. Ez azt jelenti, hogy nem érintik a Széchenyi tér és a Múzeum megállóhelyeket. A vissza irányok megállói továbbra sem változnak.
  • A 60, 60Y, 67, 67Y, 70, 71, 71A, 72 és 72A jelű buszjáratok Újszeged irányában ismét az eredeti Széchenyi tér, Kelemen utca megállóhelyükön állnak meg. A vissza irányok megállói továbbra is maradnak az eredetileg megszokottak.

Az Oskola utca felújítása jelenleg a vízvezeték-rekonstrukcióval és az épületek lábazatszigetelésével folytatódik.

A Híd utcai és Oskola utcai kivitelezési munkálatokról, a korlátozásokról folyamatos tájékoztatás elérhető a www.megujul.szeged.hu internetes oldalon. A kérdéseket a megujul@szegedpolus.hu e-mail-címen válaszolják meg az illetékes szakemberek.

Az Oskola utcában, a Híd utcán és a Stefánián zajló munkálatok a Fenntartható városi közlekedésfejlesztés Szegeden – II. ütem (TOP-6.4.1-16-SG1-2018-00002)projekt Belváros alprojektjének részei. A teljes projekt fejlesztései összesen 4 alprojektben, 6 városrészben valósulnak meg, ebben a belváros a záró fejezet. A teljes projektből 3 alprojektben 2021 tavaszára lezárult a kivitelezés (Baktó, Petőfitelep, Újszeged, Tarján, Északi városrész). A teljes projektben 1,43 milliárd forint európai uniós forrást használ fel a szegedi önkormányzat, saját forrásból pedig 763 millió forintot költ a 6 városrészben megvalósuló fejlesztésekre. Ebben az alprojektben a kivitelező a Délút Kft., amely a közbeszerzési eljáráson bruttó 982 millió forint értékben nyerte el a munkát. Az uniós támogatás összege a kivitelezésre ebben az alprojektben: 504 millió forint, az önkormányzati támogatás összege 478 millió forint.

A projekten kívül, az önkormányzat Vízügyi Építési Alapjának terhére megújul az Oskola utca – Stefánia – Színház körforgalomig az ivóvíz-gerinchálózat bruttó 223 millió forint értékben.

Köszönjük türelmüket. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

Előző sztori

Karlsruhe környékén jár a szegedi tram-train – videó!

Következő sztori

441-en haltak meg oltás után egy hónapon belül Magyarországon